galériával

2020.08.22. 18:43

Jubileumi horgászversenyt rendeztek Tiszaalpáron

Fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából nagyszabású horgászversenyt rendezett az Alpári Horgász Egyesület. A jubileumi versenyre 154-en neveztek, ami új rekordnak számít.

Szentirmay Tamás

– A jubileumi versenyünkre nem csak felnőttek, de gyerekek is neveztek: fiúk, lányok és persze férfiak és nők is. Minden korosztályt külön értékeltünk, így összesen 154 helyet tűztünk ki a Holt-Tisza partján – mondta Barta Lajos, az egyesület elnöke. – Ez példa nélküli, mert a hatvanéves jubileumi versenyünkön voltak eddig a legtöbben, szám szerint 134-en. Egy rögtönzött fotókiállítás keretében emlékeztettük tagjainkat arra, hogy milyenek is volt a hátunk mögött lévő évtizedek. Nem kis erőfeszítéssel olyan fotókat is sikerült felkutatnunk, amelyek ötven-hatvan évvel ezelőtt készültek. A kiállítási képekkel bemutattuk az elmúlt tíz évet is. Ebből kiderült, hogy mennyire népszerű is nálunk ez a sport. Nyilvántartásunkban a gyerekekkel együtt több, mint nyolcszáz horgász szerepel. A mostani versenyünkön nem volt nevezési díj, és a támogatóinknak köszönhetően mindenki kapott valamilyen ajándékot. A gyerekeket öt kupával díjaztuk, a felnőtteket pedig hárommal. Nagyon sok felajánlást kaptunk, de az egyesület is több mint egymillió forinttal járult hozzá a verseny megrendezéséhez.

Barta Lajos elmondása szerint akadt olyan támogatójuk, aki nyolcvan kiló etetőanyagot ajánlott fel, a vadászoktól pedig két vaddisznót is kaptak, amit két bográcsban főztek meg. Ezen kívül egy bográcsban marha, négyben birkapörköt főtt, és halászléevésre is volt lehetőség. Reggel és délelőtt ötven kiló halat sütöttek meg, újdonságként pedig a gyerekeknek halsimogatást (ponty, harcsa, keszeg) biztosítottak. A halakat nem vették ki a gyerekek a vízből, csak a kezükkel simogathatták meg, hogy érezzék, milyenek is a pikkelyesek. Ezzel azt szerették volna elérni, hogy már egészen kicsi korukban megismerjék a halakat, és ha megjön hozzá a kedvük, legyenek horgászok. Mivel a legkisebbeknek délelőtt 10:30-ig tartott a verseny, utána az óvónők különböző játékos foglalkozásokat tartottak nekik. A verseny 13 órakor fejeződött be, majd az eredményhirdetést követően ebédre hívtak mindenkit.

Eredmények

3-6 éves kategória: 1. Török Áron 2. Almási Szabó Árpád, 3. Lovas Boglárka, 4. Barta Jázmin, 5. Besszer Boglárka Lili.

6-10 éves kategória: 1. Nyerlucz Máté, 2. Zsigovics Áron Mihály, 3. Mizere Dániel, 4. Réczi Lili, 5. Konfár Réka.

10-14 éves kategória: 1. Besszer Levente Péter, 2. Kalmár Amina, 3. Kutrovácz Benedek, 4. Mészáros Zsolt, 5. Konfár Panna.

Ifi: 1. Nagy Zoltán, 2. Madla Rita, 3. Viglási Martin.

Nők: 1. Ritter Jánosné, 2. Dömötör Istvánné, 3. Schilling Aranka.

Felnőtt: 1. Csényi Zsolt, 2. Almási Szabó Zoltán, 3. ifj. Hanó Mihály.

Senior: 1. Baranyi János, 2. Patai Ferenc, 3. Góg József.

Vándorserleg: Csényi Zsolt.

Legfiatalabb horgász: Liliom Szabó Milán – 3 éves.

Legidősebb horgász: Zolnai József – 84 éves.

Legnagyobb hal: Viglási Martin – 1,2 kg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!