online fesztivál

2020.06.23. 19:45

Halászléfőzésről várnak videókat a bajaiak

Online halászléfőző fesztiválra hívja idén a halimádókat Baja önkormányzata, a Baja Marketing Kft. és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete. Az eseménynek a közösségi oldal ad helyet, oda várják július második szombatján a halászléfőzés videóit a nagyvilágból.

Márton Anna

Az egyesület célja a bajai halászlé népszerűsítése, a bajai halászléfőzés hagyományának, kultúrájának ápolása. A virtuális halfőzésbe szeretnének bevonni minél több halászcsárdát, és együttműködésre, részvételre felkérni éttermük által. Az előzetes kampányban halételeket mutatnak be, az egyesület tagjai, és több közismert személy társaságában. Bartos Nándor, a Bajai Spartacus vezetőedzője szezámmagos rántott harcsafilét sütött laskás csukával, Földházi György mesterszakáccsal pedig káposztás, babos ágyon párolt harcsát készítettek tejfölös habarással és gőzgombóccal.

Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpikonnál, egyesületi tagnál is főtt a hallé. Szerkesztőségünknek elmondta, Baját és a halételek fogyasztását ő is minden alkalommal népszerűsíti a világban. Fontosnak tartja a bajai halászlé fogyasztását, elsősorban mert nagyon szereti, ha kimarad egy héten, akkor következő héten biztosan pótolja. Ha vendégek jönnek hozzá, halászlével kedveskedik.

Voltak, akik az elején kicsit furcsállták a tésztát a hallével, csodálkoztak azon is, hogy nagyon gyorsan, 36 perc alatt elkészül, de miután megkóstolták, mindig jó volt látni az arcokon az elégedettséget. Vereczkei Zsolt kiemelte: – Én, ha az országban vagy a világban bármerre járok, népszerűsítem a bajai halászlét, a halfogyasztást, mert egészséges. A magyarok sajnos le vannak maradva a halfogyasztásban az európai átlaghoz képest, de remélem, ez majd változik.

Vereczkei Zsolt
Fotó: PN

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!