Szponzorált tartalom

2020.01.21. 11:06

Milyenek az út-híd, alagút díjak USA területén?

Ha már előttünk a nagy lehetőség, hogy ellátogassunk az Amerikai Egyesült Államokba, akkor érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

Rear View Of Couple On Road Trip Driving Classic Convertible Car Towards Sunset

Gyakran visszatérő kérdés, hogy Amerika vezetés külföldi állampolgárként miként valósítható meg bérelt gépjárművel. Természetesen nincs semmi akadálya, amennyiben van érvényes vezetési engedélyünk, ugyanis ez már fél siker. Ezen a kontinensen hatalmasok a távok. Mi meg vagyunk szokva azzal, hogy egyet gondolunk és átugrunk az ismerősökhöz, rokonokhoz egy kávére, ez viszont az Egyesült Államok t­erületén több órányi autózást jelent. A jogosítvány mellett, bizonyos államokban szükség van egy úgynevezett IDB engedélyre is. Ennek birtokában már nem lesz akadály az Amerika vezetés külföldi állampolgárként. Ezt a nemzetközi engedélyt még utazás előtt kell elintézni, mégpedig a vezetési engedélyt kiállító országban a gépjármű osztályon keresztül. Az Amerika vezetés külföldi állampolgárként bérelt autóval minden további nélkül megoldható, de előtte érdemes mindent megtudni az adott szolgáltatással kapcsolatban. Így biztosan nem lesz kellemetlen élményekben részünk mivel az Amerika vezetés külföldi állampolgárként rengeteg újdonságokat tartogat. Gyönyörű tájakat szelhetünk keresztül, hatalmas felhőkarcolók között furikázhatunk, miközben feltöltődünk azzal a bizonyos amerikai életérzéssel. Vezetés közben nem kell folyamatosan arra figyelnünk, hogy vajon mikor rohanunk bele egy kátyúba, mivel elég jó az utak állapota. Az út-híd, alagút díjak USA területén államonként eltérőek lehetnek. Hatalmas autópályákra számíthatunk és viszonylag gyorsan igencsak nagy távokat tehetünk meg, viszont még ilyenkor sem fogunk megszabadulni az autópályadíjtól, ami esetenként nem éri el a 15 dollárt sem. De például az út-híd, alagút díjak USA-ban, a pennsylvaniai autópályán közel 50 dollárba kerül. Azért fontos pontosan utánanézni, hogy milyenek az út-híd, alagút díjak USA területén, mert így előre felkészülhetünk, hogyha egy nagyobb utat szeretnénk megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!