2025.04.17. 15:45
Borbás Marcsi húsvéti menüjéből bárki ihletet meríthet, garantált a siker
Húsvétkor mindenki valamilyen finomsággal várja a vendégeket. Nincs ez másként Borbás Marcsinál sem. A népszerű műsorvezető elárulta, nála mely ételek a favoritok húsvétkor.
Borbás Marcsi receptjeit sokan próbálják ki minden évben. A bácsalmási születésű Prima-Primissima díjas magyar televíziós műsorvezető-szerkesztő megosztotta rajongóival ő, milyen húsvéti ételeket eszik az ünnepek alatt.

Fotó: Archív-felvétel
Borbás Marcsi nagypénteki menüje
Az év egyik legszigorúbb böjti napján Borbás Marcsi is húsmentes fogásokkal készül. Egy korábbi cikkben arról mesélt, hogy ilyenkor csíkmadarasi krumplilevest főz, amelyet palacsintával tálal. A leves receptje ugyan egyszerű, mégis tartogat néhány különleges hozzávalót: például sáfrányos szeklicét, ami szép színt ad az ételnek, valamint juhtúróból készült gombócokat, amelyek ízletes és laktató betétként szolgálnak – írja a mindmegette.hu.
A palacsinta sem hétköznapi módon készül – Marcsiéknál nagypénteken csúsztatott palacsinta kerül az asztalra. Ennek különlegessége, hogy a tésztája rendkívül könnyű és habos, ráadásul csak az egyik oldalát sütik meg. A palacsinták közé cukrozott darált mák és frissen facsart narancslé kerül, ami gazdag, aromás ízvilágot kölcsönöz a desszertnek.
Húsvéti menü Borbás Marcsinál
A gasztronómia világában ismertté vált műsorvezető, Borbás Marcsi húsvétkor is a hagyományokat követi – ilyenkor szívesen főz bárányból. Ünnepi receptjében fejenként egy báránycsülköt javasol, ami nemcsak ízletes, de látványos fogás is lehet az ünnepi asztalon.
Azoknak, akik nem kedvelik a bárányhúst, mézes-mustáros sertéscsülköt ajánl alternatívaként. Köretként tejszínes rakott burgonya kerül mellé, ami krémes állagával és gazdag ízével remekül kiegészíti a húsételeket.
Az étkezés méltó lezárásaként egy igazi klasszikus desszert kerül az asztalra: a mézes krémes, amely Borbáséknál is sokak kedvence.