Helyek

2006.10.05. 15:50

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

A játékmúzeum célja : - Az európai játékkultúra történetének, a játékokban rejlő sajátosságok és összefüggések megismerése és megismertetése. A játékok és a velük kapcsolatos dokumentumok gyűjtése, rendszerezése és népszerűsítése kiadványokban, kiállításokon.

-

Hazánk, a Kárpát medencében élő magyarság és Európa gyermekkultúráját gazdagító hagyományőrző és megújító játékkészítő és kézműves alkotóműhelyek munkájának megismerése, módszereiknek elterjesztése, cseréje, továbbá a szomszédos népek játékkultúrájának megismerését segítő kutatások támogatása.
Játékkészítő manufaktúra és bolthálózat létrehozása, hogy a természetes anyagokból készülő új és régi játékok (hasonmásai) eljuthassanak a gyerekekhez.  A magyar és egyetemes kultúrán alapuló hagyományőrző játék és kézműves alkotóműhelyek bemutatása. A nyugati szórványban élő gyermekek és fiatalok hagyományőrző táborainak szervezése.

6000 Kecskemét, Gáspár András utca 11.Tel/fax: 76/481-469
E-mail: [email protected];
Internet: www.szorakatenusz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!