Autó nélküli mindennapok

2018.07.21. 18:19

Gesztesi Károly szorongott a buszon

A népszerű színész alkoholmentes életet él, és sokszor a tömegközlekedést választja.

Budapest, 2016. március 9. Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gesztesi Károly egy ideje nem autóval, hanem tömegközlekedéssel jár-kel a fővárosban, ugyanis 2016 novemberében ittasan vezetett, és autójával Békásmegyeren egy járdaszigetnek ütközött. Akkor két évre tiltották el a vezetéstől.

A buszozásról-metrózásról a Borsnak azt mondta: „Az elején nagyon nehéz volt megszokni.” Majd egy mókás anekdotával folytatta. „Egyszer a drága jó Sinkó Lacival próbáltunk a hűvösvölgyi színházban, és mivel leesett a hó, nem tudtunk kocsival menni. Ő is budakalászi volt. Gyalog elvergődtünk a Moszkva térig, ahol az óra alatt állt egy ballonkabátos ember ernyővel. Fura látvány volt a zuhogó hóban. Ki ez? A Sztankay Pista volt. Kérdeztük: mit csinálsz itt? Mire ő földöntúli hangon:

Gyerekek, állítólag itt van valami metró.

Ilyen helyzetbe kerültem én is, harminc éve nem jártam tömegközlekedéssel. Minden új volt, de a fiaim segítségével néhány hét alatt belejöttem.

Fotó: Bors Online

Azóta mindenkinél gyorsabb, állítja a színész, akinek nem csak a járatok megtanulása okozott gondot.

”Volt bennem szorongás, nem tudtam, milyen lesz az emberek közt. Soha nem erőltettem a kontaktust a nézőkkel, bőven elég, hogy színpadról, a filmvászonról találkoztunk. Fura volt.

Egyrészt mit gondolnak? Mit fognak szólni, hogy csipás szemmel, nem a tévéből megszokott frizurával, sminkkel, nem mindig jókedvűen látnak?

Gondoltam, taxival járok, vagy felveszek egy sofőrt, de aztán megszoktam. Már az sem zavar, ha néznek. Jót tett ez a másfél éves terápia. Mióta gyalogolok, elmúlt a térdfájásom, és már nem csak a színpadról ítélem meg a közönséget„ – mesélte Gesztesi.

”Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megtörtént„

– mondta eltiltására utalva a színész, akin látszik, hogy új életet kezdett. ”Mondok egy példát. Edzés után mindig iszom egy fehérjeturmixot. Kaptam egy újat, aminek mazsola íze volt, ami az alkoholra emlékeztetett. Nem kényszerítettek, hanem úgy határoztam, hogy alkoholmentes életet fogok élni, ezért zavart még ez az íz is. Valószínűleg életem során még megiszom sok üveg bort, de most kiveti a szervezetem az ahhoz hasonlót is.„

Borítókép: Gesztesi Károly színész a megújult Vörösmarty mozi avatóján Budapesten 2016. március 9-én.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában