Vízilabda

2021.06.15. 12:41

Zalánki Gergő a Pro Reccóhoz igazolt

A Bajnokok Ligája-győztes Pro Reccónál folytatja pályafutását Zalánki Gergő, a magyar férfi vízilabda-válogatott balkezes játékosa.

Zalánki Gergő a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án.

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A tokiói olimpiára készülő Európa-bajnok játékos a vlv.hu szakportál keddi híre szerint három évre kötelezte el magát új klubjához.

Zalánki 2019 óta az FTC-Telekom Waterpolo csapatában játszott, a zöld-fehérek két hete éppen a Reccóval szemben buktak el a Bajnokok Ligája döntőjében. A magyar játékos elmondta: szerződéséből még egy év volt hátra, de egy záradék szerint április közepéig történő megkeresés esetén külföldi klub kivásárolhatta őt.

„A legfőbb ok az, hogy mindig is az volt a nagy álmom, hogy a Pro Reccóban játszhassak, mint a példaképeim. Amikor megkerestek, szinte habozás nélkül mondtam, hogy persze. Ez a Recco! A csapat presztízse akkora, hogy ha onnan hívják az embert, nem kérdés, hogy el kell fogadni az ajánlatot” – nyilatkozta Zalánki. Hozzátette, a Ferencváros marasztalta, de végül az olaszok ajánlatát fogadta el.

„Kicsit sajnáltam a távozást, volt egy sérülésem, bejött a covidos időszak, volt bennem hiányérzet, egy kis bűntudat is amiatt, hogy nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy mindannyian szerettük volna”

– nyilatkozott a 26 éves játékos.

Borítókép: Zalánki Gergő a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország–Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában