FIFA-gála

2020.11.22. 22:22

Tizenöt hónap góljait veszik figyelembe az idei Puskás-díjnál

Minden eddiginél hosszabb időszak legszebb góljai jöhetnek számításba az idei Puskás-díjnál.

Hungarian forward Daniel Zsori (R) speaks after winning the FIFA Puskas Award for 2019 during The Best FIFA Football Awards ceremony, on September 23, 2019 in Milan. (Photo by Marco Bertorello / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete az MTI-nek vasárnap megerősítette, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) virtuális gáláján a Puskás-díj átadására is sor kerül, immár 12. alkalommal. Hozzátette, ezúttal 15 hónapot vesznek figyelembe az év legszebb találatának esetében. A jelölteket ugyanis a 2019. július 20. és 2020. október 7. közötti időszakban mutatott teljesítményük alapján választják ki minden kategóriában. A Puskás-díj odaítélésénél a FIFA által felállított 10 fős listáról a szurkolók online szavazáson választják ki a három legszebbet, ezek közül pedig a FIFA legendák szakértői bizottsága választja ki a végső győztest.

Tavaly az év góljáért járó Puskás-díjat Zsóri Dániel kapta meg.

A FIFA pénteken jelentette be, hogy december 17-én hirdeti ki az év legjobbjait, ám a díjkiosztó ünnepség a koronavírus-járvány miatt csupán virtuális esemény lesz.

Idén a világjárvány miatt hónapokra leállt a labdarúgás szinte az egész világon, sőt sok helyen be sem fejezték a 2019/20-as szezont, így sokáig az is bizonytalan volt, hogy a FIFA idén hirdet-e egyáltalán győzteseket.

A tavalyihoz hasonlóan 2020-ban is kilenc egyéni a kategóriában osztanak ki díjakat, plusz a férfiaknál és a nőknél is kihirdetik év csapatát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!