eb-selejtező

2018.08.15. 21:05

Szoros vereséggel kezdett a magyar röplabda-válogatott

A férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott a vendég Macedónia legjobbjaitól az Európa-bajnoki selejtezősorozat első, szerdai fordulójában.

Budapest, 2018. augusztus 15. Pádár Krisztián és Nagy József, valamint a macedón Nikola Gjogiev és Ivan Andonov (b-j) a Magyarország - Macedónia férfi röplabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában 2018. augusztus 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A férfi röplabda-válogatott 3-2-re kikapott a vendég Macedónia legjobbjaitól az Európa-bajnoki selejtezősorozat első, szerdai fordulójában.

Az első játszmájában a hazai csapat végig hátrányban volt, és bár a hajrában többször is egy pontra zárkózott, végül alulmaradt. A második szettet jobban kezdte a román Bogdan Tanase irányította, az európai ranglistán 31. magyar együttes, így egészen a hajráig előnyben volt. Az utolsó percekben a Nikola Gjorgiev vezette, ranglista-21. macedónok fordítottak, így egy óra után már kétszettes hátrányban volt a házigazda.

A harmadik játékrészre fordult a kocka: ezúttal a rivális vezetett sokáig, ám a hajrában a magyarok Pádár Krisztián pontjainak köszönhetően ellenfelük fölé kerekedtek, azaz szépítettek. A negyedik játszma is fej fej melletti, végletekig szoros küzdelmet hozott, az ismét egálról induló (20-20) végjátékot ezúttal is a hazai csapat bírta jobban, így egyenlített.

A döntő felvonásban is maradt a korábban látott kiélezett csata, amikor 12-12-nél a játékvezetők nagyot tévedtek a magyarok kárára: Pádár ütésénél a macedón feladó, Filip Despotovski szándékosan megragadta és lefelé meghúzta a hálót, ezt a második játékvezető nem vette észre, a vezetőbíró pedig azt hitte, a magyar ütő ért a támadásnál a hálóhoz, így a macedónoknak ítélte a pontot. Ettől kezdve már csak a rivális vezetett, és nem sokkal később Gjorgiev pontjával lezárta a mérkőzést.

A találkozó legeredményesebb játékosa Nikola Gjorgiev volt 42 ponttal.

A magyar válogatott augusztus végéig még három mérkőzést játszik, a maradék két találkozóra januárban kerül sor.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

Borítókép: MTI Fotó / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!