Birkózás

2021.05.08. 23:12

Szőke Alex kvótát szerzett, hat magyar birkózó utazhat Tokióba

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szőke Alex bejutott a döntőbe a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs viadalán, ezzel kvótát szerzett a tokiói játékokra, melyen így hatan képviselik majd a magyar színeket a sportág versenyein.

Budapest, 2021. március 21. Az osztrák Markus Ragginger (fehér) és Szõke Alex a kötöttfogásúak vigaszágán, a 97 kilogrammos súlycsoportban a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban 2021. március 21-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az ESMTK 97 kilogrammos kötöttfogásúja két rendkívül sima sikerrel verekedte be magát a legjobb négy közé, ott pedig magabiztosan, 6-1-re győzte le az olaszok georgiai származású Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmesét, Nikoloz Kakhelashvilvit.

A junior Európa-bajnok magyar tehetség karrierje eddigi legnagyobb felnőtt sikerét érte el, egyúttal

ő lett a szófiai küldöttség egyedüli kvótaszerzője.

A tokiói olimpián összesen hat magyar birkózó szerepelhet. Korábban Sastin Marianna (62 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg), illetve három másik kötöttfogású, Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) biztosította helyét a játékokon.

Borítókép: Szőke Alex (kék mezben) egy korábbi olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban 2021. március 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!