Asszisztkirálynő

2018.08.16. 11:02

Rekordot döntött a magyar válogatott irányító

A magyar válogatott Courtney Vandersloot megdöntötte az egy szezonon belül kiosztott gólpasszok rekordját az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA).

Pécs, 2016. november 19. A magyar csapatban játszó, amerikai születésû Courtney Vandersloot (j) és a portugál Sofia Silva a nõi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezõ csoportkörében játszott Magyarország - Portugália mérkõzésen a pécsi Lauber Dezsõ sportcsarnokban 2016. november 19-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

A WNBA honlapja szerint a Chicago Sky irányítója a Minnesota Lynx otthonában aratott 91-88-as győzelem során megszerezte 241. asszisztját – a korábbi rekordot Ticha Penicheiro tartotta 236-tal a 2000-es idény óta.

A 29 éves Vanderslootnak 28 meccsre volt szüksége a 241-es csúcshoz, melyet tovább javíthat a WNBA-alapszakasz hátralévő két fordulójában.

A Seattle közelében született irányító 2016-ban lett magyar állampolgár, és nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott kijutott a tavalyi, csehországi Európa-bajnokságra, ahol épphogy lemaradt a negyeddöntőről, és a 12. helyen zárt Királyváradon (Hradec Kralove).

Borítókép: A magyar csapatban játszó Courtney Vandersloot (j) és a portugál Sofia Silva

a női kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőn a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban 2016. november 19-én.

Forrás: MTI / Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!