Foci-Eb 2020

2021.06.08. 16:04

Nem térdel le a meccsek előtt a magyar válogatott

Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele.

Budapest, 2021. június 8. A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkõzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az utolsó felkészülési mérkőzésére készül az Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott, kedden este az írekkel méri össze erejét a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: optimistán várja a mérkőzést, amelyen jobb teljesítményre számít csapatától, mint amit a múlt héten Ciprus ellen mutatott – írja az Origo.

A Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében kiemelte, hogy a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete – számolt be róla a 888.hu.

A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié. A magyar válogatott nemcsak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet

– legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. Az MLSZ „A gyűlölet nem pálya„ kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele.

A válogatott a mérkőzések előtt nem fogja térdeléssel kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.

Borítókép: a magyar válogatott játékosai a Magyarország-Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában