Ország-világ

2020.08.12. 15:26

Négy fertőzöttet is találtak a Fradiban, elhalasztják a Magyar Kupát (videó)

A címvédő FTC-Telekom Waterpolo együttesénél a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a Margitszigeten zajló BENU férfi Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztja.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke a szövetség Youtube-csatornájánán látható videóban azt mondta, a zöld-fehér klub tájékoztatását követően az elnökség rendkívüli ülést tartott, amelyen megszületett a döntés a halasztásról a csapatok és szurkolók biztonsága érdekében.

„Mindenféleképpen az a cél, hogy ezeket a mérkőzéseket lejátsszuk, be kell illesszük a versenyrendszerünkbe, hiszen augusztus végén elkezdődik a magyar bajnokság”

- nyilatkozott az M1-nek, hozzátéve, örömteli volt a sorozat eddigi lebonyolítása, és az, hogy sokan érdeklődtek a mérkőzések iránt.

A szövetség tájékoztatása szerint a megvásárolt jegyek a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

Az FTC közleménye szerint

a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek.

A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el. A tájékoztatás kitér arra is, az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak.

A Magyar Kupát idén rendhagyó módon rendezték meg: a résztvevő 16 csapat első körben négy négyes csoportban játszott körmérkőzéseket, majd második fordulóra újabb négy csapat alkotott csoportokat, a kvartettekbe az első körből egy-egy első, második, harmadik és negyedik helyezett került. A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző szakasz eredményei alapján történt, ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoztak egymással, amelyek korábban összecsaptak.

Jelenleg a torna zárószakasza zajlott a Margitszigeten: a szerdai programból már csak a két elődöntő, a Ferencváros-Vasas és az OSC-Szolnok párharc hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!