Férfi kézilabda

2018.10.23. 10:11

Nagy László: szükség esetén ott leszek a vébén

A Veszprém klasszisa az M4 Sportnak adott interjúban a magyar csapat reális esélyeiről is beszélt.

Veszprém, 2018. október 21. A szegedi Dmitrij Zsitnyikov (b) és a veszprémi Nagy László a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkõzésén a Veszprém Arénában 2018. október 21-én. MTI/Bodnár Boglárka

Habár a szlovénok elleni sikeres vb-selejtezőt követően azt mondta, ennyi volt, Nagy László ott lesz a januári kézilabda-világbajnokságon, amennyiben a szövetség erre igényt tart – fogalmazott a sportoló az M4 Sportnak.

„Pont egy évvel ezelőtt vonultam vissza, aztán visszatértem a szlovénok elleni vb-selejtezőre. Akkor azt mondtam, az volt az utolsó, majd felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság szóba kerülhet-e. Ez a dolog még lóg a levegőben,

abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek”

– mondta Nagy László.

„A visszatérésem nem személyhez kötött, a csapat és a magyar kézilabda érdekeit tartom fontosnak, mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni” – tette hozzá.

A világklasszis átlövő a januári világbajnokságról szólva elmondta:

„Az mindenképpen elvárható, hogy a csoportból továbbmenjünk,

illetve a keresztbejátszásnál is olyan ágra kerültünk, ahol nem verhetetlen ellenfeleink vannak. Bátorság lenne kijelenteni, hogy kijutunk az olimpiára, azonban a kitűzött cél, az olimpiai selejtezős helyezés elérése a világbajnokságon, reális lehet.”

A magyar válogatott ezen a héten – Nagy László nélkül – Szlovákia és Olaszország ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket Csoknyai István irányításával, akit napokon belül véglegesíthetnek a szövetségi kapitányi pozícióban.

Borítókép: a szegedi Dmitrij Zsitnyikov (b) és a veszprémi Nagy László a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2018. október 21-én.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában