fradi

2021.08.04. 12:10

Megműtötték Sigér Dávidot

Megműtötték Sigér Dávidot, a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott középpályását.

Budapest, 2021. június 14. Varga Kevin (b) és Sigér Dávid a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplõ magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A klub honlapja szerdán kiemelte: a 30 éves Sigér a Zalgiris Vilnius elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt követően sérült meg, és hosszú ideig nem számíthat rá Peter Stöger vezetőedző.

„Hétfőn sikeresen lezajlott a műtét. Sigér Dávidnak a korábban pótolt elülső keresztszalagja elszakadt, ezt most pótolni kellett, emellett a belső oldalszalagja is megsérült,

a beavatkozás során azt is rekonstruálni kellett. Dávid elhagyhatta az ellátó intézményt, ám legalább négy hétig térdrögzítőt kell viselnie. A rehabilitáció várhatóan a varratszedés után kezdődhet el” – mondta Pánics Gergely, a csapat vezető orvosa. Kiemelte, Sigér Dávid alapvetően jó állapotban van, ám a történtek érthetően megviselték.

„Egy sportolónak sokszor a pszichés »sokkon« még nehezebb is túljutni, mint a fizikális panaszokon. Azonban tudjuk, hogy Dávid egy nagyon profi szemléletű labdarúgó, már a műtét előtt is tudatosan készült a beavatkozást követő rehabilitációra”

- nyilatkozta.

A 14-szeres válogatott Sigérre legalább nyolc hónapos kihagyás vár.

Forrás: MTI

Borítókép: Varga Kevin (b) és Sigér Dávid a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!