egy autó hossza

2018.07.17. 09:28

Baji Balázs mindenkinél nagyobbat ugrik

A Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) tanulmánya szerint a gátfutók közül a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs ugorja a legnagyobbat futás közben.

Székesfehérvár, 2018. június 23. A késõbbi gyõztes Baji Balázs (k) a 123. atlétikai országos bajnokság férfi 110 méteres gátfutás versenyszámában Székesfehérváron 2018. június 23-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar sprinter Instagram oldalára kitett eredmény szerint – mely a tavalyi, londoni világbajnokság felvételeinek elemzéséből derült ki – Baji az elrugaszkodástól a leérkezésig négy métert tesz meg a levegőben. Ez nagyjából egy sportautó hosszának felel meg.

Az insidethegames.biz oldal írása szerint a távolságmérést a döntő résztvevői között a hatodik gátnál végezték.

A tavalyi vb-n összesen 49 kamerával rögzítették a londoni Olimpiai Stadionban versenyző 730 atléta mozgását, ez alapján készítették el a tanulmányt.

Borítókép: A későbbi győztes Baji Balázs (k) a 123. atlétikai országos bajnokság férfi 110 méteres gátfutás versenyszámában Székesfehérváron 2018. június 23-án.

MTI Fotó / Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában