Április 15.

2023.04.08. 08:32

Mária Maraton – Futóverseny előzi meg a csíksomlyói zarándoklatot

Április 15-én a Dunakanyarban rendezik meg a Mária Maraton futóversenyt, amely a híres Mária Út jelzéseit követve halad végig Vác városán.

Forrás: Shutterstock

Április 15-én szombaton a Dunakanyarban, Vácon kerül megrendezésre a Mária Maraton futóverseny, melynek idén a Hétkápolna kegyhely ad otthont, ahol napközben hitéleti programokkal, kegyhely bemutatással is várják az érdeklődőket. A futóverseny előtt 8 órától a kegytemplomban szentmisét mutatnak be a sportolókért és a zarándokokért. A sportzarándoklat fővédnöke Marton Zsolt váci megyéspüspök.

A családi futóesemény 1,6 km, 5,6 km 10 km és 20 km-es távokon valósul meg.

 A közös bemelegítést az 1922-ben alapított keresztény sportegyesület, a Váci Reménység sportolói vezetik, ezt követően 10 órától rajtol a mezőny. A futóverseny résztvevői a Mária Út jelzéseit követve Vác történelmi belvárosában öt templomot, a püspöki palotát, a főteret és a nevezetes Kőkaput érintve futnak el Kisvácig, majd a gyönyörű Duna-parti sétányon és a ligetben futnak vissza a Hétkápolnáig. A legrövidebb távon indulók kitűzőt kapnak emlékbe, míg a hosszabb távokon minden regisztráltnak névre szóló rajtszámmal, chipes időméréssel és a célban befutóéremmel készülnek a szervezők.

Kapcsolat Mariazell és Csíksomlyó között

A Mária Út Mariazell és Csíksomlyó kegyhelyek között kapcsolatot teremtő határokon átívelő zarándokút. Mária kezdőbetűje és a kereszt jelképe látható a jelzésekben, melyek a nyugat-kelet irányú főútvonal mellett észak-dél irányban és számos helyi leágazással több ezer kilométer hosszan szövik át a Kárpát-medencét. Az útvonalakon számos zarándoklat, lelki program, túra és sportesemény vár mindenkit testünk-lelkünk egészsége érdekében.

 

A Mária Út zarándokai a futóverseny után is edzésben maradnak, hiszen 2023. április 18-án indul 40 napos gyalogos zarándoklatuk Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúba.

 

A szervezők mindenkit biztatnak, hogy induljunk el együtt futva, gyalogolva Közép-Európa zarándokútján, hogy hazataláljunk!

A Mária Maraton nevezési űrlapja és a részletes információk megtalálhatóak az esemény honlapján és Facebook-oldalán.

Előnevezési határidő 2023. április 12.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!