Felkészülés

2023.02.08. 13:14

Megemelt összeggel támogatja a Szerencsejáték Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottságot

A hozzájárulás nem csupán a 2024-es párizsi nyári ötkarikás játékokra szól, hanem a téli és nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Európa Játékokra, valamint az Indonéziában sorra kerülő strand világjátékokra való felkészülésre is kiterjed.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a támogatás bejelentésekor 2023. február 8-án

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar  versenyzők felkészülését.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a szerdai budapesti sajtótájékoztatón a támogatás bejelentésekor kiemelte, a szponzorációs hozzájárulás nem csupán a 2024-es párizsi nyári ötkarikás játékokra szól, hanem a téli és nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Európa Játékokra, valamint az Indonéziában sorra kerülő strand világjátékokra való felkészülésre is kiterjed.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy a nemzeti lottótársaság a megalakulása óta, vagyis 32 éve támogatja  a magyar sportot, és az olimpiai bizottságon kívül már 144 egyesülettel, 9 válogatottal és 12 szövetséggel van együttműködése.

"Hisszük, hogy a szponzorációs tevékenységünkkel hozzá tudunk járulni az egyéni és csapatsportok sikereihez. Fontos számunkra, hogy a versenyzőink nyugodtan és jó körülmények között készülhessenek a párizsi olimpiára és ott büszkén képviseljék hazájukat, valamint a szereplésükkel örömet okozzanak a szurkolóknak és mindannyiunknak" - fogalmazott Mager Andrea.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elmondta, örül annak, hogy újra egymásra talált a MOB és a magyar sport egyik legnagyobb támogatója. Hangsúlyozta, azért is nagyon fontos ez a stratégiai megállapodás, mert elképesztő olimpia vár a magyar versenyzőkre Párizsban, ahová már a részvétel kiharcolása is nagy kihívást jelent.

 Hozzáfűzte: a magyar csapat kőkeményen készül a tavasztól induló kvalifikációra,  és bízik abban, hogy legalább akkora létszámmal lehet ott a 2024-es ötkarikás játékokon, mint tavaly Tokióban.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt, a  Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke,  Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai, továbbá világ- és Európa-bajnok kardvívó a támogatás bejelentésekor 2022. február 8-án
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke kifejtette, olimpián győzelmi esélyesként részt venni olyan érzés, amihez semmi más nem hasonlítható az életben. Ugyanakkor fontos, hogy ezt a játékosok lehetőségként éljék meg. Úgy látja, mivel Párizs viszonylag közel van, ezért több szurkoló biztathatja majd a helyszínen a magyar válogatottakat, mint az előző két olimpián.

Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, a tokiói játékok negyedik helyezettje elárulta, napi hétórás edzéssel készülnek a kvalifikációra, ami nem lesz egyszerű, mert az olimpiára csökkentették a létszámot, és mindössze 22 versenyző vehet részt a női 10 km-es versenyben. Az idei, fukuokai vb-ről csak az első három helyezett biztosíthatja a részvételét. Olasz Anna, elmondta, maximális esély van arra, hogy Párizsban először maximális létszámmal, azaz két férfi és két női versenyzővel képviseltethessék magukat a magyar hosszútávúszók.

A háromszoros olimpiai, továbbá világ- és Európa-bajnok kardvívó, Szilágyi Áron arról beszélt, hogy Magyarországon minden feltétel adott a felkészüléshez, számára a csapat olimpiai bajnoki cím megnyerése jelenti a legnagyobb motivációt, mert ez az érem még hiányzik a gyűjteményéből. 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyéni versenyt elengedné. Fontosnak nevezte, hogy csapatban is sikerüljön a kvalifikáció, mert akkor három versenyző és egy tartalék biztosan ott lehet Párizsban. A férfi kardválogatott jelenleg második a világranglistán, és úgy gondolja, hogy júliusra nagy valószínűséggel már eldől, összejön-e a csapatkvóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!