Tenisz

2022.09.28. 14:43

Gálfi Dalma kiesett, Bondár búcsúzott párosban is Parmában

Babos Tímea az amerikai Angela Kulikovval az oldalán csütörtökön lép pályára a párosok negyeddöntőjében.

Gálfi Dalma

Forrás: MTI/AP

Fotó: John Minchillo

Gálfi Dalma nem jutott be a negyeddöntőbe szerdán a Parmában zajló 252 ezer dollár (100,8 millió forint) összdíjazású női salakpályás tenisztornán, ahol Bondár Anna párosban is befejezte szereplését.

A világranglistán 91. Gálfi a hat hellyel mögötte álló Maryna Zanevskával csapott össze, aki Ukrajnában született, de 2016 óta belga színekben indul. Az ellenfél legutóbb két hete versenyzett Bukarestben, ahol a későbbi döntős Jani Réka állította meg őt a négy között.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, első találkozójukat 2019-ben a balatonfüredi teniszező nyerte egy kisebb spanyol viadalon, majd tavaly kétszer is Zanevska bizonyult jobbnak Chicagóban és Katalóniában.

A negyedik csatában a sokat rontó magyar 0:2 után hozott egy gémet, de a következő négy a 29 éves riválisé lett, aki 32 perc elteltével szettelőnybe került. Zanevska 91, a vállán, a térdén és a sarkán is kötéssel játszó Gálfi pedig csupán 36 százalékban nyerte meg a pontokat az első szervái után.

A folytatásban 3:4-ig mindketten hozták az adogatásukat, ám ekkor a belga semmire brékelte Gálfit, majd a saját szerváját is vesztett labdamenet nélkül nyerte, így sorozatban hat győztes ponttal zárta le az 1 óra 15 perces összecsapást. A nyerő ütések aránya 24-8 lett Zanevska javára.

A szomszédos pályán eközben Bondár Anna párosban lépett pályára, a belga Kimberley Zimmermann-nal az első helyen emelték ki őket az olasz szervezők. A magyar-belga kettős csak hét gémet tudott nyerni a lengyel Paula Kania-Chodun és a cseh Renata Voracova ellen, így 1 óra 20 perc után véget ért számukra a verseny.

Ezzel a magyarok számára egyesben befejeződött a parmai viadal, mivel Jani Réka, Udvardy Panna és Bondár Anna kedden a nyitókörben kiesett. Babos Tímea az amerikai Angela Kulikovval az oldalán csütörtökön lép pályára a párosok negyeddöntőjében a holland Arantxa Rus és a szlovén Tamara Zidansek ellen.

Eredmények:

egyes, nyolcaddöntő:
Maryna Zanevska (belga)–Gálfi Dalma 6:1, 6:3

páros, nyolcaddöntő:
Paula Kania-Chodun, Renata Voracova (lengyel, cseh)–Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.) 6:4, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!