Tenisz

2022.09.20. 16:52

Budapesti női challenger-torna - Bondár Anna a nyolcaddöntőben

A második helyen kiemelt Bondár Anna magabiztosan nyert a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45,4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challenger-torna első fordulójában.

Bondár Anna

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A világranglistán 52. helyen álló Bondár a legmagasabban jegyzett játékosként - az elsőként rangsorolt román Irina Begu kimerültségre hivatkozva visszalépett - a nyitókörös mérkőzés favoritjaként lépett pályára Elisabette Cocciaretto ellen. A WTA-rangsorban 96. olasz 11 nappal ezelőtt csapott össze legutóbb magyar ellenféllel, amikor kikapott Jani Rékától a bari verseny negyeddöntőjében.

Első találkozójuk a Hajdúszoboszló SE sportolójának a fölényét hozta, aki a labdameneteket remekül irányítva 3:1-re meglépett. Cocciarettónak ekkor lehetett volna egy könnyű szervagémje, de 40-semmiről sorozatban öt ütést elrontva ismét elbukta az adogatását. A hajrá már izgalmasan alakult, mivel a 25 éves magyar egy 17 labdamenetet hozó játékkal zárta le a szettet, amelyben az ötödik játszmalabdáját értékesítette, miután három bréklabdát hárított.

A folytatásban valamelyest esett a színvonal, sorozatban öt bréket láthatott a mintegy ötvenfős közönség, Bondár 2:2 után egyhuzamban négy gémet nyert, így 1 óra 21 perc alatt győzött.

Nem a legjobb az időjárás, és mostanában nem sok meccset játszottam, de a mai taktika kifizetődő volt. A szervám eléggé hullámzott, de próbáltam agresszív maradni, mert ez az a stílus, amivel a legeredményesebb vagyok. A kondim rendben van, szeretnék egyesben és párosban is minél messzebb eljutni. 

– értékelt a legjobb magyar teniszező.

A nap folyamán még Stollár Fanny, Stolmár Rebeka egyesben, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa, valamint Molnár Kitti és Varga Viktória pedig párosban szerepel a Római parton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában