Labdarúgó NB I

2022.08.07. 17:54

Kisvárda könnyedén verte a Mezőkövesdet

A Kisvárda hazai pályán 4-2-re legyőzte a Mezőkövesdet vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában.

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló: Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (2-1)

Kisvárda, 1927 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Camaj (6.), Melnyik (37.), Ilievski (49.), Makowski (56.), illetve Leoni (45+3., öngól), Jurina (79.)
piros lap: Schmiedl (35.)
sárga lap: Kállai (5.), Pillár (45+1.)

Kisvárda Master Good:

Hindrich - Hej, Vranjanin, Kovacic (Széles, 75.), Leoni - Melnyik, Makowski (Bíró, 66.), Lucas, Asani (Czérna, 79.) - Camaj (Heles, 66.), Ilievski (Mesanovic, 75.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tordai - Kállai (Madarász, 62.), Schmiedl, Karnyickij (Pillár, 40.), Bobál D. - Vajda, Cseke, Nagy G. (Besirovic, 40.), Cseri (Molnár G., 62.) - Jurina, Drazic

A mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda, amely a vezetés birtokában is nagy fölényben futballozott, azonban nem tudta növelni az előnyét. A 30 fokos hőségben az idő múlásával alaposan visszaesett a tempó, ebben a periódusban mindkét csapat óvatosan, kevés kockázatot vállalva futballozott, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Az ivószünet után épp kezdtek erőre kapni a vendégek, de lendületüket hamar megtörte Schmiedl kiállítása, ráadásul az eset utáni szabadrúgást követően azonnal megduplázta az előnyét a hazai gárda, amely ennek ellenére nem nyugodhatott meg, mert a szünet előtt szépített az emberhátrányban lévő rivális.

Az emberelőnyben futballozó piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a második félidőt, és bő tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszott a Kisvárda, a Mezőkövesd már kizárólag a védekezésre összpontosított, hogy elkerülje a kiütéses vereséget, ezt végül sikerült elérnie Tordai bravúros védéseinek köszönhetően, sőt, a végére kiengedő hazaiakat egy szépítő góllal meg is büntette, de a vereséget nem tudta elkerülni. 

Borítóképünkön a kisvárdai csapat. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!