Európa-liga selejtező

2022.08.17. 20:05

Csercseszov kiegyensúlyozott teljesítményt vár a Ferencvárostól

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző abban bízik, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt majd csütörtökön a Shamrock Rovers ellen az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC–Paksi FC mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Eddig kissé ingadozó a teljesítményünk, akár még mérkőzésen belül is, ezért különösen fontos lenne, hogy ezúttal kilencven percen át ugyanazt a színvonalat képviseljük, ami nem lesz könnyű, tekintve, hogy viszonylag korán kezdődik a találkozó, így nagy forróság lesz

– fogalmazta meg várakozását a szerdai sajtótájékoztatón az orosz tréner.

Arra a kérdésre, milyen eredménnyel lenne elégedett, nem adott egyértelmű választ. Hangsúlyozta, két felvonásban dől el a párharc, és például a Slovan Bratislava ellen hazai vereség után idegenben sikerült kivívni a továbbjutást, míg a Qarabaggal szemben az idegenbeli döntetlent követően itthon maradt alul az együttese. Azt viszont leszögezte, mindenképpen a győzelem a cél.

Vannak jó játékosaik, akik erősek és atlétikusak, emellett jól működnek csapatként. A kemény, brit stílust képviselik, ennek megfelelően gyakran próbálkoznak hosszú indításokkal

– mondta az MTI érdeklődésére a riválisról Csercseszov.

A szakember arról is beszámolt, hogy ezúttal is vannak hiányzói, a védő Rasmus Thelander a MOL Fehérvár ellen megsérült, de csütörtökön valószínűleg nem lesz bevethető a védelemben Samy Mmaee és a középpályán Kristoffer Zachariassen sem. Utóbbi kettő esetében ugyanakkor abban bízik, hogy a visszavágón már számíthat rájuk.

Figyelünk arra, hogy fizikálisan és mentálisan a legjobb állapotban lévő futballisták legyenek a pályán

– fogalmazott a sorozatterheléssel kapcsolatban Csercseszov.

Pászka Lóránd harcos összecsapásra, sok ívelgetésre és párharcra számít a Shamrock Rovers ellen, amely szerinte nem képvisel akkora játékerőt, mint a Qarabag.

Nagy csalódás volt a BL-búcsú, de megyünk tovább, hogy az Európa-liga idén is meglegyen. Ebben segített a hétvégi meccs, mert a Fehérvár elleni 4-0-s siker magabiztosságot adott nekünk. Hasonló eredményt szeretnének elérni

– mondta a 26 éves védő, aki hatalmas dolognak tartja, hogy az El-csoportkörért játszhat, mivel fél éve még a másodosztályban futballozott.

Fantasztikus teljesítmény lenne az Európa-liga csoportkörébe jutni, ez egy hatalmas lehetőség a számunkra

– mondta csapata sajtótájékoztatóján Stephen Bradley, a Shamrock Rovers vezetőedzője.

Szeretnénk jó eredményt elérni, hogy otthon kiharcolhassuk a továbbjutást. Megfelelő minőséggel rendelkezünk ahhoz, hogy gondot okozzunk a Ferencvárosnak, de jó helyzetkihasználásra is szükség lesz a jó eredmény eléréséhez.

A szakember az MTI kérdésére elárulta, a Ferencváros elleni párharc egy szinttel magasabban van, mint bármelyik eddigi mérkőzésük a szezonban, saját együttese legnagyobb erősségének pedig a csapategységet nevezte.

Az első, csütörtöki mérkőzés – melyet az M4 Sport közvetít – 18.30-kor kezdődik a Groupama Arénában. A visszavágót egy héttel később Dublinban rendezik. A párharc győztese az Európa-liga, a vesztese a Konferencia-liga csoportkörében szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában