Sportterasz

2022.07.16. 22:37

Magyar sportcsillagok is részt vesznek az idei Tusványoson

Marco Rossi, Bölöni László, Gera Zoltán, Lőrincz Tamás és Viktor is vendég lesz a hagyományos erdélyi rendezvényen.

Két év után ismét sor kerül a Bálványosi Nyári Szabadegyetemre és Diáktáborra Tusnádfürdőn több tízezer erdélyi és magyarországi résztvevővel. A 31. eseményen a Szerencsejáték Zrt. és a Nemzeti Sport közös kezdeményezésében most először egyedülálló sporttematikájú program lesz a központi helyszínen július 20–23. között. Délelőtt sportfilmeket vetítenek, megtekinthető lesz többek között a Hosszú Katinka életútját bemutató Katinka című film, a Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című, az AIPS médiapályázatán második díjas alkotás, vagy épp Tihany Viktor az Anya, a bajnok műve is.

A fesztivál Buzánszky Jenő nevét viselő sportteraszán interjúk, valamint kerekasztal-beszélgetések formájában a legnépszerűbb és legismertebb sportágak hazai és határon túli bajnokaival, sportszakemberekkel, szakpolitikusokkal vitatják meg a nemzetközi és a magyar sport aktuális kérdéseit. Beszélgetés hallgatható mások mellett a birkózó Lőrincz testvérekkel, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Tamással, illetve az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Viktorral.

Különösen „erősnek” ígérkezik a csütörtöki és pénteki program: pódiumra lép a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, korábbi válogatott kézilabdázó; Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, a jövő évi budapesti atlétikai vb szervezőbizottságának tagja; Gera Zoltán korábbi válogatott labdarúgó; Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya és Bölöni László, a BEK-győztes erdélyi magyar legenda is, aki edzőként felfedezte Cristiano Ronaldót. A Magyar futballcsapatok az európai kupaporondon – labdarúgás és gazdaság a Kárpát-medencében című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Világi Oszkár, a Dunaszerdahely tulajdonosa, Diószegi László, a Sepsiszentgyörgy elnöke, Zsemberi János, a Topolya tulajdonosa és Kelemen Árpád, a PricewaterhouseCoopers szolgáltatóhálózat vezető menedzsere is.

Elfogadta a szervezők meghívását Schmidt Ádám sportállamtitkár, Gyulay Zsolt MOB-elnök, Novák Károly Eduárd, Románia sportminisztere és Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke is. A nemrégiben véget ért budapesti vizes vb tapasztalatait szombaton Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség és Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke összegzi.

A Buzánszky Jenő Sportterasz eseményeiről mindennap részletesen beszámol a Nemzeti Sport és a Sportrádió is.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!