Magyar éremesélyek

2022.07.15. 13:30

Két év után ismét megrendezik a sárkányhajó-vb-t

A koronavírus-járvány okozta kétéves kényszerszünet után magyar éremesélyekkel rendezik hétfőtől a 13. klublegénység sárkányhajó-világbajnokságot.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint 

az egyesült államokbeli Sarasotában jövő vasárnapig tartó vb-n két magyar csapat is vízre száll, a hazai szövetség elnökét, Járosi Pétert pedig a viadal során iktatják be a sportági hírességek csarnokába.

A versenyen - amely a korábbiaktól eltérően egyúttal nemzetek közötti megmérettetés is lesz - a Dragon Aqua SE szenior legénységgel képviselteti magát, míg a PEAC több mint 30 fős küldöttsége elindul az egyetemi versenyszámokban, valamint a premier (felnőtt) korosztályban is.   

"A Covidtól sújtott években ha néha halasztásokkal is, de minden hazai versenyt megrendeztünk. Ezáltal kijelenthető, hogy a magyar legénységek felkészülten utaztak ki a tengerentúlra, és érmeket várunk tőlük" - idézte a közlemény Járosi Pétert.

Forrás: MTI

Borítókép: illusztráció/MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!