Labdarúgó NB I

2022.05.30. 12:59

Skót sportigazgató érkezik a Honvédhoz

Skót sportigazgatóval kötött szerződést a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

A klub hétfőn a honlapján jelezte, hogy Chris Docherty sportigazgatóként, a horvát Ivan Kepcija pedig szakmai tanácsadóként tevékenykedik majd Kispesten.   

A két szakember nem először dolgozik majd együtt, hiszen Docherty a Hajduk Splitnél már segítette a sportigazgató Kepcija munkáját, csakúgy mint a horvát szövetség számára készített fejlesztési tanulmány összeállítása során

- áll a honlapon.   

Chris Docherty hazájában, a skót szövetségnél kezdte karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, később pedig az U21-es válogatott stábjának volt a tagja.   

Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szakmai munka erősítését várja a két szakembertől:   

"Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot. Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz" - nyilatkozott Kun Gábor.   

A Honvéd a két hete zárult idényben a kilencedik helyen végzett, csak az utolsó fordulóban vált biztossá bennmaradása az OTP Bank Ligában.

Forrás: MTI

Borítókép: Kispesti gólöröm a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Budapest Honvéd - ZTE FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2021. december 11-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!