Labdarúgó NB I

2022.05.15. 18:06

Felcsúti győzelmével bennmaradt a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd 2-1-re győzött vasárnap a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, így bennmaradt az élvonalban.

A Budapest Honvéd 2-1-re győzött vasárnap a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, így bennmaradt az élvonalban.


   OTP Bank Liga, 33. forduló: Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-2) -------------------------------------------- Pancho Aréna, v.: Vad II.
   gólszerzők: Favorov (45+1.), illetve Lukic (5.), Zsótér (14.)
   sárga lap: Tóth B. (82.), illetve Doka (21.), Batik (52.), Szappanos (84.)

   Puskás Akadémia FC:
   -------------------
Tóth B. - Favorov, Joao Nunes, Stronati, Deutsch L. (Slagveer, a szünetben) - Urblík, van Nieff - Komáromi, Baluta, Nagy Zs. (Kozák, 76.) - Skribek (Corbu, 59.)

   Budapest Honvéd:
   ----------------
Szappanos - Petkovic, Batik, Lovric, Tamás K. - Hidi (Bőle, 76.), Pantelic (Petrusenko, 76.), Doka, Zsótér - Drazic (Nagy G., 69.), Lukic (Traoré, 88.)

A bennmaradásért küzdő Honvéd nem bízott semmit a véletlenre a találkozó elején, rögtön magához ragadta a kezdeményezést és ennek eredményeként Lukic, majd Zsótér góljával kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, a gyorsan hátrányba kerülő - az ezüstéremért harcoló - Puskás Akadémia sok hibával játszott, mégis szépíteni tudott a szünet előtt.
A második félidőt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, de egyenlíteniük nem sikerült. A vendégek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, előnyüket magabiztosan őrizték. A hajrához közeledve a csereként beálló Bőle eldönthette volna a nyitott kérdéseket, de ziccerben a kapusba lőtt. A mérkőzés végéig nagy küzdelem folyt a pályán, de alacsony színvonalon, a Puskás Akadémia az egyenlítésért, a Honvéd a győzelem megőrzéséért hajtott. Utóbbi csapat járt sikerrel, így elérte célját és a következő idényben is az első osztályban szerepelhet.

 

Borítókép: a kispesti Albi Doka (b) és Deutsch László, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. május 15-én (MTI/Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában