Futókörök Napja

2022.05.22. 14:02

Dabas ismét legyőzte az összes ellenfelét

Dabas 2021 után másodszor is megnyerte a Futókörök Napját.

A Pest megyei település lakói összesen 4841 kilométert futottak szombaton a szervezők tájékoztatása szerint. A második helyen a szolnokiak végeztek 4481, a harmadikon pedig a hajdúböszörményiek 3702 kilométerrel.

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával. Ezek a futókörök várták a mozogni vágyókat, egyben a szervezők mindenkit arra ösztönöztek, hogy vállaljanak lakóhelyükhöz közel egy-két kilométert. Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben – a kőbányai Sportligetben, a békásmegyeri Táncsics Mihály parkban és a pestszentlőrinci Havanna úti lakótelepen – zajlott a második alkalommal megrendezett verseny.

Borítókép: Futókörök Napja Szolnokon / Új Néplap / Nagy Balazs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!