Biztató kezdés

2022.05.28. 08:04

Az első sorból rajtolhat Michelisz Norbert a túraautó-világkupa 2. futamán

A túraautó-vk 2. fordulójának első viadalát szombaton 10 órakor, a másodikat pedig 12 óra 35 perckor rendezik a Nürburgringen.

A 9. helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának pénteki időmérő edzését Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője, aki így a szombati 2.  futamot majd a 2. rajtkockából kezdheti meg.

A délelőtti órákban előbb szitáló, majd egyre erősebb eső hullott a Nürburgring aszfaltcsíkjára, de mire a WTCR mezőnye megkezdte az időmérő edzést, szinte teljesen felszáradt a víz a pályáról.

A csapatok között vk-címvédő Lynk&Co versenyautói sokáig befoghatatlannak tűntek, elfoglalták az első 3 helyet, de a hajrában az Audi újítani tudott, a marokkói Mehdi Bennani megnyerte az időmérőt, és ezzel pole pozíciót szerzett a szombati első futamra, másodikként pedig csapattársa, a belga Gilles Magnus végzett. A 3. pozíciót az uruguayi Santiago Urrutia őrizte meg, aki egészen az utolsó pillanatig a kvalifikáció élén állt a Lynk&Co-val.

Ami a magyarokat illeti:

Michelisz Norbert a végén futotta meg 8:52.923 perces köridejét, amely csaknem 2.4 másodperccel lassabb Mehdi Bennani győztes idejénél, de a 37 éves magyar versenyző számára sokat érhet. Michelisz Norbertnek ugyanis az első futamon 6 rajthelyes büntetését kell letöltenie, így a 15. pozícióból indulhat majd. A 2., fordított rajtrácsos viadalt viszont a 2. kockából kezdheti meg a vk-sorozat 2019-es bajnoka, aki mellől a pole pozícióból azon a versenyen a négyszeres túraautós világbajnok francia Yvan Muller startol. A Hondával versenyző Tassi Attila a leggyorsabb körének végén műszaki gond miatt lelassult, végül csupán a 14. rajtkocka lett az övé. A Zengő Motorsport Cupráját vezető Nagy Dániel mindkét futamot a mezőny végéről, a 17. pozícióból kezdi majd.

A túraautó-vk második fordulójának első viadalát szombaton 10 órakor, a másodikat pedig 12 óra 35 perckor rendezik a Nürburgringen.

Borítókép: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!