Felkészülés

2022.04.27. 09:40

Portugáliai edzőmeccseket vív a magyar női kosárválogatott

A keretben újoncok és visszatérők is találhatók.

Három felkészülési mérkőzést vív Portugáliában májusban a magyar női kosárlabda-válogatott.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Székely Norbert kapitány május 9-től háromhetes összetartást vezényel a nemzeti csapatnak. A székesfehérvári edzőtábort megszakítja egy portugáliai út, ahol a gárda háromszor megmérkőzik a házigazdákkal Lisszabonban május 18. és 20. között.

A keretben újoncok és visszatérők is találhatók: szülés után visszatér a Ruff-Nagy Dóra, ismét rendelkezésre áll sérülése után Dubei Debóra és Weninger Virág. Először dolgozhat ugyanakkor a felnőtt válogatottal Miklós Melinda, Madár Eszter és Boros Júlia.

Ami a hiányzókat illeti, a visszavonult csapatkapitány, Raksányi Krisztina mellett a bajnoki döntőben súlyos sérülést szenvedett Határ Bernadett, az amerikai egyetemi bajnokságban kéztörést szenvedett Juhász Dorka, valamint a honosított Goree Cyesha sem lesz ott Fehérváron.

Mivel nincs a nyáron világverseny, illetve selejtező a felnőtteknek, ezért a novemberi selejtezők előtt fontosnak tartottuk, hogy csiszoljuk a játékunkat, s megnézzük, kik tudnak adott esetben a segítségünkre lenni a későbbiekben

– mondta Székely Norbert.

Határ Bernadett sérülése miatt most egyébként is újra kell gondolnunk mindent, hiszen a magyar válogatott játéka mind védekezésben, mind támadásban nagyban épült rá. Így a portugálok elleni mérkőzéseket ennek a célnak rendeljük alá

– tette hozzá.

A női válogatott kerete:

Boros Júlia (ELTE BEAC Újbuda), Czukor Dalma (Sopron Basket), Dombai Réka (UNI Győr MÉLY-ÚT), Dubei Debóra (UNI Győr MÉLY-ÚT), Dúl Panka (TFSE-MTK), Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata), Kiss Angelika (DVTK), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata), Madár Eszter (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Ruff-Nagy Dóra (UNI Győr MÉLY-ÚT), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT), Varga Alíz (Sopron Basket), Weninger Virág (UNI Győr MÉLY-ÚT), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

Borítókép: A magyar női kosárlabda-válogatott edzése a női kosárlabda Európa-bajnokság kezdete előtt két nappal a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 25-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!