Sportlövő világkupa

2022.04.12. 11:47

Bajos Gitta ötödikként végzett légpuskában a riói világkupán

A komáromi tehetség ötödik helyen végzett a nők légpuska számában a Rio de Janeiróban zajló sportlövő világkupa-versenyen, míg a férfi léppuskásoknál 14. helyével a szám kétszeres Eb-győztese, Péni István lett a legjobb magyar.

Bajos Gitta ötödik helyen végzett a nők légpuska számában a Rio de Janeiróban zajló sportlövő világkupa-versenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a márciusi 10 méteres Európa-bajnokságon a juniorok között egyéniben és csapatban is győztes, vegyescsapatban második komáromi tehetség a 60 lövéses alapversenyt 627,4 körrel az ötödik helyen zárta, majd a fináléban 206,7 körrel lett ötödik.
A riói verseny az első, melyen a 2024-es párizsi játékokra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elfogadott új szabályok szerint rendezték meg a nyolcas finálét. E szerint a sportolók előbb három ötös sorozatot adtak le, a 15. lövés után pedig a hetedik és a nyolcadik kiesett. Innen öt lövésenként esett ki mindig az utolsó kettő, amíg már csak két puskás maradt versenyben. Ők aztán különpárharcot kezdtek az aranyéremért, amelyben minden sorozat után a jobb eredményt elért versenyző két pontot kapott, míg a másik nullát, döntetlen esetén pedig egy-egy pont járt. A győzelemhez legalább 16 pontot kellett elérni.
 

A férfi léppuskásoknál 14. helyével a szám kétszeres Eb-győztese, Péni István (624,8 kör) lett a legjobb magyar.

Forrás: MTI

Borítókép: illusztráció/A női 10 méteres légpuska versenyszám selejtezőjének résztvevői a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában