Steamboat

2021.12.04. 15:55

Pontszerzéssel debütált a magyar versenyző a snowboard világkupán

Kozuback Kamilla bemutatkozó versenyén nem kockáztatott, biztosra ment, így hibátlanul mutatta be erős, de nem a legnehezebb trükkjeit.

Élete első világkupaversenyén pontot szerzett a magyar színekben szereplő Kozuback Kamilla az amerikai Steamboat síterepen rendezett snowboard big air-viadalon.

A Magyar Snowboard Szövetség, az MSBSZ beszámolója szerint a 17 esztendős kanadai-magyar kettős állampolgár Kozuback 3 számban, slopestyle-ban, big airben és félcsőben is indul. Bemutatkozó versenyén nem kockáztatott, biztosra ment, így hibátlanul mutatta be erős, de nem a legnehezebb trükkjeit. Ezzel 26. helyen zárt, megszerezte első világkupapontjait és teljesítette az egyik fontos olimpiai kvalifikációs kritériumot, a top 30-as helyezést.

A másik magyar résztvevő, az Európa-kupagyőztes Fricz Botond remek ugrásokkal a 32. helyet szerezte meg.

A világkupa jövő hét végén a szintén coloradói Copper Mountainon folytatódik, ahol Kozuback Kamilla félcsőben méri össze tudását a világelittel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában