Zárónap

2021.12.21. 09:57

Befejeződött a rövidpályás úszó-vb a magyarok számára

A zárónap délelőtti programjában mindössze két magyar, Telegdy Ádám és Békési Eszter volt érdekelt.

A magyarok számára a keddi előfutamok után befejeződött az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság. A zárónap délelőtti programjában mindössze két magyar volt érdekelt.

Telegdy Ádám 200 méter háton 1:52.61 perccel a 12. helyen végzett.

„Valamiért ezeket az év végi versenyeket nem tudom annyira komolyan venni, mint amennyire kellene, főleg így, egy olimpiát követően. Ráadásul azzal is tisztában vagyok, hogy rövidpályán a fordulók miatt alapvetően hátrányban vagyok. Szerencsére vége van ennek az évnek, nagyon várom a májusi világbajnokságot” – mondta futama után Telegdy Ádám.

Az úszó a tokiói ötkarikás játékokon karriercsúcsot jelentő 5. helyen végzett nagymedencében ebben a számban.

Utolsó magyarként Békési Eszter ugrott az Etihad Arena medencéjébe 200 méter mellen.

A novemberi kaposvári országos bajnokságon 2:20.57-es magyar csúccsal győztes versenyző azonban legjobbjától messze elmaradva, 2:23.06 perccel a 15. helyen zárt.

„Ennél azért sokkal jobb időt szerettem volna. A mellettem úszó ír lány százas specialista, ezért úgy gondoltam, hogy az elején megpróbálok vele menni, akkor az elég lehet. De sajnos mint kiderült, most nagyon lassú volt. Ugyanakkor mindent beleadtam, kiúsztam magam” – nyilatkozott Békési Eszter.

A magyar csapat legjobb eredményét Szabó Szebasztián érte el, aki világcsúcstartóként a 4. helyen végzett 50 méter pillangón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!