Olimpia 2020

2021.08.02. 10:06

Szijjártó: Kozák Lucára nemcsak a magyarok, hanem az egész olimpiai mozgalom büszke lehet

A magyar sportoló elképesztő sportszerűségről tett tanúbizonyságot a tokiói olimpián.

TOKYO, JAPAN - AUGUST 01: Luca Kozak (L) of Hungary helps Yanique Thompson (R) of Jamaica after falling in the Women's 100m Hurdles Semi-Final during the Tokyo 2020 Olympic Games at Olympic Stadium in Tokyo, Japan on August 01, 2021. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Mustafa Yalcin

Minden olimpiának, így a mostaninak is vannak/lesznek emlékezetes, ikonikus pillanatai – kezdte bejegyzését Szijjártó Péter, majd folytatta: az olimpia azonban a nagyszerű eredmények, érmek, rekordok mellett legalább annyira szól a sportszerű gesztusokról, sportemberi megnyilvánulásokról.

Kozák Lucára nemcsak mi, magyarok, hanem az egész olimpiai mozgalom is büszke lehet – közölte a külügyminiszter utalva a gátfutó döntőben tett gesztusára, amikor a jamacai vetélytársát segítette fel a földről, miután ő és a magyar is elbukott az egyik gáton. Az esetet még a hivatalos olimpiai Twitter-fiók is megemlítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában