Labdarúgó NB I

2021.07.30. 21:06

Kétgólos hátrányt ledolgozott, mégis kikapott a Paks az idénynyitón

Így a Mezőkövesdé lett a három pont.

A Paks hazai pályán kétgólos hátrányt dolgozott le, mégis pont nélkül maradt pénteken a Mezőkövesddel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/2022 idényének első mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)

Paks, v: Berke

gólszerzők: Sajbán (54.), Hahn (76.), illetve Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)

sárga lap: Haraszti (27.), Kesztyűs (39.), Lorentz (51.), illetve Farkas (8.), Nagy D. (34.), Katanec (49.), Drazic (78.)

Paks:

Nagy G. – Lorentz (Windecker, 80.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Papp, Balogh (Nagy R., a szünetben), Kesztyűs (Böde, a szünetben) – Sajbán, Ádám (Hahn, 65.), Haraszti (Bognár, a szünetben)

Mezőkövesd:

Antal – Farkas, Pillár, Katanec, Vajda (Szépe, 53.) – Karnyicki (Cseke, a szünetben) – Besirovic, Cseri, Chrien (Drazic, 65.), Nagy D. (Madarász, a szünetben) – Jurina (Calcan, 78.)

Az első percek után a Paks alakított ki enyhe mezőnyfölényt, de nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. A mezőkövesdiek sem okoztak sok gondot a hazaiaknak, egy-egy támadásuk azonban beadással ért véget, amiben volt gólszerzési esély.

Egy ilyenből szerzett vezetést a Mezőkövesd, jobbról érkező beívelésre dinamikusan érkezett Besirovic, és pontosan fejelt a paksi kapuba. A góltól némileg aktívabbá vált a vendégcsapat, de a játékrész hajrájában megint a Paks próbálkozott támadásvezetéssel, továbbra is komolyabb veszély nélkül.

A ráadásban Berke Balázs játékvezető a mostani idényben debütáló videobírós rendszer jelzésére büntetőt ítélt lerántásért, de Haraszti a jobb kapufára lőtte a labdát.

A hazaiak vezetőedzője, Bognár György hármat, a vendégeknél Pintér Attila pedig kettőt cserélt a második félidőre, amely igen mozgalmasan alakult. Utóbbi beállók közül az egyik, Madarász Márk két percen belül gólpasszt adott, az újabb találattal pedig nőtt a mezőkövesdiek előnye.

Hamar válaszolni tudott azonban a Paks, a hazai csapat sokat támadott a második félidőben, és a legutóbb gólkirály Hahn János révén egyenlíteni tudott.

A hajrában viszont egy távoli lövéssel megint vezetéshez jutott a Mezőkövesd, ezzel pedig be is gyűjtötte a három pontot, hiába rohamozott intenzíven az utolsó percekben is a hazai csapat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!