jégkorong

2021.07.12. 11:15

A válogatott csatár Csíkszeredában jégkorongozik tovább

Szülővárosa csapatában, az SC Csíkszeredában folytatja pályafutását Sofron István, a magyar jégkorong-válogatott csatára.

Szerződtetéséről, amely a következő szezonra szól, az erdélyi klub adott hírt hétfőn.

A 33 éves Sofron családjával még gyerekkorában Magyarországra költözött, Székesfehérváron kezdett el hokizni. Az Alba Volán 2007-es EBEL-csatlakozást követően egészen 2013-ig játszott az osztrák ligás csapatban, majd a következő három szezonban a német Krefeld és az osztrák Klagenfurt játékosa volt. Ezt követően kétszer is megfordult Fehérváron, a két idénye között szerepelt a tengerentúlon és az osztrák bázisú EBEL-ben, a Villachban, majd 2019-ben a budapesti MAC-hoz csatlakozott, ahol házi pontkirály lett a félbeszakadt Extraliga-szezonban. A legutóbbi évben a MAC HKB mezében 23 alapszakasz-mérkőzésen 19 gólt lőtt és 16 gólpasszt osztott ki az Erste Ligában, míg a playoffban öt meccsen háromszor talált be.

A magyar válogatottban eddig 183 mérkőzésen 157 pontot ért el.

„Fantasztikus érzés, már most libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy szülővárosomban léphetek majd pályára, annak a sportklubnak a mezében, ahol édesapám is szerepelt

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Sofron István.

”Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulat lesz bajnokesélyes csapatunk meccsein, Csíkszeredában az egész város egy emberként mozdul meg, ha jégkorongról van szó, nagyon izgatott vagyok.„

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!