tokió 2020

2021.06.21. 14:15

Olimpiai kvótát szerzett az íjász Balogh Mátyás

Balogh Mátyás kvótát szerzett az íjászok olimpiai pótkvalifikációs versenyén Párizsban.

A 21 éves magyar bajnok a szombati rangsorolóban egyéni legjobbját elérve 657 FITA kört lőtt – 22. legjobbként a 94 fős mezőnyben -, ezzel teljesítette az olimpiai induláshoz szükséges 640 FITA körös szintet.

Ahhoz, hogy elindulhasson a japán fővárosban, a Párizsban elérhető kvóták valamelyikét is meg kellett szereznie. Az első fordulóban, vasárnap 6-0-ra nyert elefántcsontparti ellenfelével szemben, majd hétfőn a lett Davis Blaze (6-4), a thaiföldi Denchai Thepna (7-3) és az argentin Mario Damian Jajarabilla (6-0) legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ez olimpiai kvalifikációt ért, mivel az eredetileg megszerezhető négy indulási jog mellé a csapatversenyből további három kvóta került át az egyéni viadalhoz. A negyeddöntőbe pedig két ukrán jutott, egy országból viszont csak egy versenyző szerezhet kvalifikációt.

A legutóbbi öt olimpián nem szerepelt magyar íjász, 1996-ban, Atlantában Kovács Judit 45., Kiss Tímea pedig 51. lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!