versenynaptár

2021.03.19. 18:10

Július utolsó hétvégéjén kezdődhet az OTP Bank Liga következő idénye

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki tájékoztatása alapján várhatóan július utolsó hétvégéjén rajtol az OTP Bank Liga következő idénye, míg az élvonalbeli bajnokság zárófordulóját 2022. május közepén rendezhetik.

A szervezet honlapja hozzátette: az MLSZ elnöksége pénteki online ülésén – az európai szövetséggel (UEFA) összhangban és tekintettel a koronavírus-járvány okozta helyzetre – június 30-ig törölte a korosztályos válogatottak valamennyi olyan nemzetközi programját, amely korosztályok versenyeit az UEFA elhalasztotta vagy törölte.

A szövetség elfogadta a következő idényre szóló versenykiírások tervezeteit, a férfi és női felnőtt, valamint utánpótlás korosztályokban egyaránt. Kiemelték: az utánpótlás versenyrendszer átalakítása a tehetségek kiválasztását segíti elő, és a különböző életszakaszokhoz igazodó szakmai munka elősegítését szolgálja.

A Bozsik programban és az alacsonyabb korosztályokban a kiválasztás elősegítése a cél. Hangsúlyozták: fontos ehhez, hogy minden gyermek ugyanannyi időt töltsön a pályákon. A magasabb korosztályoknál előtérbe kerül a képzés mellett a „jobbak a jobbak ellen” elv érvényesítése, és a megfelelő színvonalú mérkőzéseken történő versenyeztetés is.

Annak érdekében, hogy a klubok és akadémiák átgondolt, észszerű módon alakítsák ki az utánpótlás korú játékosokra vonatkozó átigazolási politikájukat, hogy – különösen területi, megyei szinten – nagyobb legyen az együttműködés a nevelő- és a befogadó egyesületek között, átalakul a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat is.

Hozzátették: a női labdarúgásban is háromszintű rendszerben valósul meg a tehetségek kiválasztása, képzése. A kisebb egyesületekben induló szakmai munka csúcspontját az államilag támogatott hat országos elitakadémia jelenti. Kiemelték: a minőség érezhető növekedéséhez azonban a szakemberek folyamatos fejlődése, képzése is szükséges.

Az MLSZ elnöksége határozott arról, hogy az éves küldöttközgyűlés május 14-én, 10 órától online formában zajlik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik