kosárlabda

2021.02.03. 18:00

Hanga kihagyja az Eb-selejtezőket

Az Euroliga menetrendje miatt Hanga Ádám nem tud pályára lépni a férfi kosárlabda-válogatott soron következő Európa-bajnoki selejtezőin.

Billy Baron and Adam Hanga during the match between FC Barcelona and BC Zenit Saint Petersburg, corresponding to the week 22 of the Euroleague, played at the Palau Blaugrana, on 26th January 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Urbanandsport

Fotó: Joan Valls

A Barcelona 31 esztendős játékosa az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta, hogy bár bekerült Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hétfőn kihirdetett 25 fős bő keretébe, a katalán együttes Euroliga-szereplése miatt a szezon közbeni kvalifikációs mérkőzéseken nem tud játszani.

Az európai játékosok szövetségének alelnökeként bizakodását fejezte ki, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) és az Euroliga között fennálló probléma megoldódik, hiszen „addig a játékosokon csattan ez az egész”.

Kiemelte, sajnálja a helyzetet, mivel számára minden válogatott mérkőzés fontos. Hozzátette: természetesen szurkol azért, hogy egymás után másodszor is kijusson a kontinensviadalra a nemzeti csapat. Az előző Eb-t és az azt megelőző sikeres selejtezősorozatot karrierje legszebb pillanatai közé sorolta.

A magyar válogatottra Kijevben négy mérkőzés vár: február 18-án a címvédő Szlovéniával, 19-én pedig Ausztriával csap össze a csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg 22-én a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot. A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A magyarok eddigi mindkét meccsüket megnyerték, a szlovénok és az ukránok pedig már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

Hanga a Barcelonával szeretne triplázni, ehhez az első lépést már februárban megteheti a Spanyol Kupa megnyerésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában