sima siker

2020.02.06. 19:33

Győzelemmel kezdtünk a jégkorong olimpiai selejtezőn

A magyar férfi jégkorong-válogatott a csütörtöki nyitómérkőzésen 4-1-re nyert az észt csapat ellen.

A magyarok a pénteki szünnap után szombaton az idei vb-rivális román együttessel találkoznak, majd a vasárnapi záró találkozón a házigazda A csoportos britek ellen lépnek jégre.

A négyes torna győztese jut a pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe.

Az örökmérleg enyhe magyar fölényt mutatott az összecsapás előtt: az eddigi hét egymás elleni találkozóból három zárult magyar sikerrel, két döntetlen és két észt győzelem mellett.

Az elmúlt évtizedben egyszer mérkőztek meg a felek, 2016 februárjában – ugyancsak olimpiai selejtezőtornán – Budapesten a házigazda diadalmaskodott 7-1-re.

Ezúttal a tízezer fő befogadására alkalmas Motorpoint Arenában 861 néző foglalt helyet, közte a maroknyi magyar nézővel. Az ő buzdításuk mellett mezőnyben

az első perctől uralta a játékot Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese,

amely a nyitó harmad felénél Hári János közeli találatával első igazán veszélyes lehetőségéből vezetést szerzett.

A rendkívül sportszerű első húsz perc végén ítélték az első kiállítást a játékvezetők – Sofron István ült a büntetőpadra -, ám a második játékrészre átnyúló előnnyel nem tudtak élni a baltiak. Nem úgy saját fórjukkal a magyarok:

létszámfölényben Hári ismét bevette a korábban a Dunaújvárosban és a Vasasban is szerepelt Villem-Henrik Koitmaa kapuját.

Röviddel ezután Kirill Lodeikin szépített, miután átkígyózott a magyar védőkön, ám Hári hamar visszaállította a kétgólos különbséget, ezúttal felállt védelem ellen volt eredményes.

A záró felvonásban Csányi Karol talált a lelkes védekezésben kissé kifáradó észtek kapujába, így a magyar csapat a papírformának megfelelően könnyedén szerezte meg a győzelmet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!