Férfi kézilabda Eb

2020.01.16. 09:14

Balogh dobta a legtöbb gólt büntetőből a csoportkörben

A torna honlapjának statisztikai összegzése szerint a Tatabánya jobbátlövője 12 kísérletből tízszer volt eredményes hétméteresből a malmői csoportmeccseken.

Hungary's Zsolt Balogh celebrates after the Men's European Handball Championship, preliminary round Group E, match between Iceland and Hungary at Malmo Arena, Sweden, January 15, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP) / Sweden OUT

Forrás: AFP / TT NEWS AGENCY

Fotó: Andreas Hillergren

A ranglista második helyén az ukrán Artyom Kozakjevics áll kilenc büntetőgóllal.

A magyarok szombaton Oroszországot 26-25-re, szerdán Izlandot 24-18-ra győzték le, hétfőn pedig 24-24-es döntetlent játszottak az olimpiai és világbajnok Dániával, így megnyerték csoportjukat, és a maximális két pontot viszik magukkal a pénteken kezdődő középdöntőbe.

A góllövőlistát a csoportkör után az osztrák Mikola Bylik vezeti negyven lövésből 28 találattal. A legjobb magyar,

Balogh Zsolt 24 kísérletből 16 gólt dobott.

A mezőnyből Szita Zoltán volt a legeredményesebb, a lengyel Wisla Plock balátlövője 23 próbálkozásból 13-szor talált be.

A magyar játékosok közül a legtöbb labdaeladás Győri Mátyás nevéhez fűződik, a Tatabánya irányítója tízszer hibázott ilyen módon. A legtöbb lövésblokkolással – öttel – Bánhidi Bence büszkélkedhet.

A kapusok rangsorában Mikler Roland a tizedik helyen áll, mivel 99 lövésből 33-at védett ki. A hárított büntetők rangsorában a MOL-Pick Szeged játékosa a második, nyolcból ötöt is sikerült hárítania.

A legjobb kapus eddig a svéd Andreas Palicka volt, aki 42 százalékos hatékonysággal védett.

Ami a csapat összteljesítményét illeti,

133 lövésből 74 gól született, mezőnyből 120/64 a mutató,

ami az egyik leggyengébb a mezőnyben. A magyar együttes 29 labdaeladással, tíz lövésblokkolással és 11 kiállítással zárta a csoportkört, a kivédett büntetők rangsorát pedig vezeti – 9/6-os mérleggel -, hiszen szerdán Izland ellen Székely Márton is megfogott egy hétméterest.

A csapat a középdöntőben pénteken a világbajnoki ezüstérmes Norvégiával, vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkozik. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Forrás: MTI

Borítókép: Balogh öröme Izland legyőzése után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!