Szent István Kupa

2020.01.28. 11:42

Az NBA Academy is részt vesz a fehérvári kosárlabdatornán

Az NBA Academy is részt vesz a székesfehérvári Szent István Kupa U16-os fiú kosárlabdatornán, a csütörtökön kezdődő viadalon rajtuk kívül pályára lép az iráni, a kínai és a magyar válogatott is két csapattal.

Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy a válogatottak mellett ott lesz a kezdetek óta minden évben induló spanyol Real Madrid, a német Bayern München és a címvédő olasz Stellazzurra Roma is.

Molnár Tamás főszervező elmondta, hogy Ázsia két legerősebb kosárlabdanemzetét, Iránt és Kínát régóta szerették volna meghívni, most végre sikerült. Megjegyezte, hogy utóbbi válogatott tíz napja Európában edzőtáborozik, előzetesen alaposan átvizsgálták őket a koronavírus miatt, és egyik játékosuk sem beteg.

Jelezte, hogy rajtuk kívül az Európa Liga első három helyezett klubja is jelen lesz, ezzel az U16-os korosztályban a kontinens legrangosabb tornáját rendezhetik meg, immár nyolcadszor.

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke közölte, hogy most először nem indít a klub saját csapatot a tornán, de több játékost és egy edzőt is adnak a magyar válogatottnak.

Az NBA-csapatról elmondta, hogy a világ hét NBA-akadémiájának legjobbjaiból álló gárda érkezik Székesfehérvárra, így lesznek a keretben Japánból, Afrikából, Európából és Dél-Amerikából is játékosok.

A tornán szereplő nyolc együttest két csoportba osztották a szervezők, az A jelű kvartettbe került a Bayern München, a Real Madrid, a kínai válogatott és a magyar A válogatott, míg a B jelű négyesbe osztották a Stellazzurra Romát, az NBA Academyt, az iráni válogatottat és a magyar B válogatottat.

Az első három napon a csoportmeccseket rendezik meg, míg vasárnap a helyosztókra kerül sor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában