vízilabda

2019.12.20. 17:03

Märcz Tamás: készen áll a kihívásokra a férfi válogatott

A szövetségi kapitány szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott szereti a kihívásokat és készen is áll arra, hogy megfeleljen ezeknek a januárban Budapesten sorra kerülő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Kvangdzsu, 2019. július 27. A magyar csapat a férfi vízilabda torna 3. helyéért játszott Magyarország - Horvátország mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Többek között erről is beszélt Märcz Tamás a kontinensviadal helyszínén, a Duna Arénában tartott pénteki sajtónyilvános edzést követően. A szakember elmondta, a felkészülési idő rövidsége miatt dolgozik csak 17 fős kerettel, és minden játékos egészséges.

Hozzátette, nem sok idő telt el az utolsó klubmérkőzés, azaz a Ferencváros és az OSC Bajnokok Ligája-összecsapása óta, amelyen a válogatott jelentős hányada vízbe ugrott. Ennek ellenére – ellentétben a májusi, világbajnokság előtti időszakkal – tökéletes mentális és fizikális állapotban lévő vízilabdázókat kapott.

A kapitány pontosan nem fogalmazta meg a célokat, de azt mondta, ugyanúgy gondolkodnak, ahogyan a tornán szereplő bombaerős csapatok, melyeket ugyanaz motiválja. Hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokság kimagaslóan a legerősebb világverseny.

A válogatott a Duna Arénában napi két edzéssel hangol az Eb-re, majd január 3. és 5. között az olaszországi Cuneóban a házigazdák mellett Görögország és az Egyesült Államok csapatával találkozik felkészülési tornán.

Erre a viadalra már csak 15 játékos utazik, és utána alakul ki a végleges 13 fős Eb-keret.

Märcz Tamás együttese a csoportban sorrendben a törökökkel, a spanyolokkal és a máltaiakkal találkozik – várhatóan a viadal elején kétkapus edzéseket is tartanak egy-egy másik ágon érdekelt válogatottal.

Az Európa-bajnokságon egy olimpiai indulási jogot lehet szerezni, ugyanakkor a világliga-győztes szerbek, a világbajnok olaszok és az ezüstérmes spanyolok helye már biztos Tokióban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!