több mint szerencse

2019.11.28. 13:47

Milák Kristóf nem csak egy éremmel térne haza Tokióból

Milák Kristóf szeretne jó időket úszni a decemberi rövidpályás országos bajnokságon, a jövő évi, tokiói olimpiáról pedig nem akar „csak” egy éremmel hazatérni.

Budapest 20191004 Úszás Duna Aréna FINA Úszó Világkupa Döntõk Milák Kristóf Foto Török Attila - Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A Budapest Honvéd világ- és Európa-bajnoka erről azon a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bemutatták a főszereplésével készült reklámfilmet, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix-kampányának egyik fő elemét.

A kampány szlogenje az, hogy „Több mint szerencse. A győzelem fejben dől el”, és ahogy Milák Kristóf elmondta, a film forgatása „nem volt egyszerű, igencsak fárasztó munka volt”, de a végeredmény szerinte nagyszerű lett. A 19 éves sportoló nemrég tért vissza a tokiói edzőtáborból, amely értékelése szerint jól sikerült.

„Minden nap jól telt, szakmailag és emberileg is jól éreztem magam. A glasgow-i rövidpályás Eb-re nem megyek, de a kaposvári rövidpályás ob-n ott leszek, az lesz a fő versenyem. Egyelőre próbálok itthon akklimatizálódni, aztán a jövő héten könnyítünk az edzésmunkán, az ob-n pedig már látom magam előtt a jó időket” – fogalmazott.

Wladár Sándor, a szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a magyar úszósport egyik legsikeresebb éve volt 2019.

Felidézte, hogy Milák 200 méter pillangón aratott győzelme és világrekordja több mint egymillió megtekintést „produkált” a közösségi oldalon.

„Bár csak mintegy 1:50 percről van szó, ez a mostani kampányfilm egy kicsit bemutatja, hogy milyen munka, összefogás van egy ilyen eredmény mögött. Körülbelül egymillió úszni megtanított gyerekből lesz egy Milák Kristóf” – jelentette ki a szövetség vezetője.

Az olimpiai felkészülésről szólva elmondta, hogy az kicsit változott az elmúlt évekhez képest, a kvangdzsui világbajnokok – Milák, Hosszú, Kapás Boglárka és Rasovszky Kristóf – kiemelt támogatást kapnak. Szerinte jól haladnak az előkészületek, a nyári vb lökést adott a bajnokoknak és azoknak, akik mögöttük vannak.

Milák Kristóf kérdésre válaszolva azt mondta: szeretne nem csak egy éremmel hazajönni a 2020-as ötkarikás játékokról, és elképzelhető, hogy fő számai mellett nem 400 méter gyorson, hanem „egy rövidebb távon”, 200-on indul majd.

Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója azt mondta, azért az úszásra esett a választásuk mint fő téma, mert a sportág nemcsak kiemelkedő eredményeket produkált az elmúlt 30-40 évben, hanem ikonikus teljesítményeket is. Ahogy fogalmazott, a kettős magyar győzelem 1980-ban (Wladár Sándor és Verrasztó Zoltán), Egerszegi Krisztina 14 évesen aratott olimpiai sikere, Czene Attila atlantai „surranópályás” diadala, Cseh László három pekingi ezüstje vagy Hosszú Katinka riói három aranya mind-mind hatalmas élményt nyújtott a szurkolóknak.

„Aztán 2017-ben itt, a Duna Arénában berobbant az élvonalba Milák Kristóf, aki idén kiteljesedett, és úgy nyert világbajnoki címet, hogy a legendás Michael Phelps világcsúcsát adta át a múlnak” – mondta Czepek Gábor, hangsúlyozva, hogy több évre visszatekintő együttműködésüket a MÚSZ-szal idén meghosszabbították, már a jövő évi budapesti Európa-bajnokságot és a tokiói játékokat is szem előtt tartva.

Végezetül a nemzeti lottótársaság vezérigazgatója elárulta: egyelőre nincs még odds Milák tokiói győzelmére, de ha megállapítják, az szerinte biztosan nagyon alacsony lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!