kudarcok

2019.09.26. 15:18

Nagyon mély hullámvölgyben tanyáznak Dzsudzsákék

Klubkarrierje legpocsékabb időszakát éli a magyar válogatott csapatkapitánya. A 32 éves futballista 2019-ben egyetlen meccset sem nyert az al-Ittihad Kalba tagjaként.

Dzsudzsák Balázs 2019-ben 14 tétmérkőzésen lépett pályára az al-Ittihad Kalbában, és a teljesítményére nem lehet panasz. A 32 éves magyar légiós négy gólt szerzett és öt gólpasszt adott, ennek ellenére csapata kudarcot kudarcra halmoz – írja a Ripost.

A Kalba legutóbb tavaly december 14-én tudott győzni, azóta

sorrendben 17 mérkőzésen nyeretlen maradt.

Dzsudzsákék az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában és a kupában is rendre felsülnek. Nem csak a 2018/19-es idényt zárták borzalmasan, az új idényt szintén csapnivalóan kezdték.

A Kalba augusztusban mindkét meccsét elbukta az egyesült arab emírségekbeli Ligakupában, így nulla ponttal csoportja utolsó előtti helyén áll. Egy hete a bajnokság is elrajtolt, és ott sem jártak sikerrel, az al-Ain 3-2-re verte Dzsudzsákékat. A magyar légiós szokás szerint kezdőként kapott lehetőséget, gólpasszt adott, majd reklamálásért sárga lappal büntették.

A Kalba csütörtök délután az előző évi bajnokcsapat, a Sharjah ellen próbálja lezárni a negatív szériát, a

kilenc hónapja tartó nyeretlenséget.

Mindez azt jelenti, hogy Dzsudzsák idén mindössze a magyar válogatott tagjaként ünnepelhetett, hiszen a nemzeti csapat Horvátországot, Azerbajdzsánt és Walest is legyőzte az Eb-selejtezőkön.

Klubszinten ilyen hosszú nyeretlenségi szériát még soha nem élt meg.

Dzsudzsáknak ez a második idénye az al-Ittihad Kalbában, februárban egy évvel meghosszabbították a szerződését, ami 2020 nyarán jár le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában