erőemelés

2019.03.04. 14:41

Huszonnégy ország versenyzői érkeznek a győri erőemelő Eb-re

Huszonnégy országból háromszáz versenyzőt várnak a szervezők Győrbe, a Masters RAW erőemelő Európa-bajnokságra, amelyet keddtől vasárnapig bonyolítanak le az Olimpiai Sportparkban – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

A 40 év felettiek kotninensbajnokságán 22 hazai sportoló indul, közülük többen éremre is esélyesek – mondta el Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy a kontinensviadalt a hagyományos három fogásnemben, guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban rendezik meg.

„A magam részéről nyolc éremre számítok, közte négy aranyra”

- jelentette ki a szövetség 1996 óta hivatalban levő elnöke, aki

Fábri Jánost, Petróczki Magdolnát, Fekete Miklóst és Lombosi Melindát várja a dobogó tetejére.

A 83 kilogrammos Fábri hatszoros világ-, s tizenkétszeres Európa-bajnok, az 52 kg-ban szereplő Petróczki két ízben volt már a kontinens legjobbja, a 93 kilós Fekete is nyert már Eb-t, Lombosi pedig fekvenyomásban Európa-csúcsot tart a plusz 84 kg-ban.

Győr korábban kétszer volt már házigazdája erőemelők világversenyének: 1997-ben világbajnokságnak, 1999-ben pedig az önállóan is létező fogásnem, a fekvenyomás Európa-bajnokságának adott otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!