Tour de Hongrie

2019.01.30. 14:46

Újabb sztárcsapat nevezett a magyar körversenyre

A francia Cofidis és az olasz Androni-Giocattoli-Sidermec után az Israel Cycling Academy a harmadik prokontinentális csapat, amely nevezett az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros viadalra.

A szervezők szerdai hírlevele szerint az istálló nem először érkezik a magyar körversenyre: 2016-os részvételekor ráadásul az észt Mihkel Räim révén elvitte az összetett győztesnek járó sárga trikót. Az Israel Cycling Academy jelenleg tizennyolc ország harminc kerékpárosát foglalkoztatja, tavaly pedig indulhatott a Giro d'Italián, amelyen az idén szintén szerepelhet.

A csapat legismertebb versenyzője az a spanyol Rubén Plaza, aki összesen 13 háromhetes viadalon vett részt és huszonhat diadalt aratott profi pályafutása során, közte két Vuelta- és egy Tour-szakaszgyőzelmet ünnepelhetett.

A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-t idén június 11. és 16. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!