Tenisz

2019.01.21. 17:47

Babos és Fucsovics: képesek vagyunk megnyerni a tornát

A magyar duó a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes páros versenyének trófeájára hajt.

A Mol csapat honlapján megjelent hétfői videointerjúban a Grand Slam-tornák történetének első színmagyar kettősének női tagja úgy fogalmazott: színvonalas mérkőzésen jutottak a második fordulóba magyar idő szerint szombat reggel, amikor 6:3, 4:6 után döntő rövidítésben 10-7-re bizonyultak jobbnak a Csang Su-aj, John Peers kínai, ausztrál duónál.

A női párosban címvédő Babos – aki tavaly az indiai Rohan Bopannával az oldalán döntőt vívott vegyes párosban Melbourne-ben – kiemelte: előny számára, hogy párosban és vegyes párosban is van tapasztalata,

és az is segítségükre van, hogy mintegy 15 éve ismerik egymást Fucsoviccsal.

„Örülök, hogy végre sikerült összeállni és nyerni is” – fogalmazott Babos.

Fucsovics hangsúlyozta: a találkozó elején még izgult, hiszen korábban nem játszott vegyes párost, de Babos mosolya és nyugalma kihatott rá is, így a folytatásban már felszabadultan tudott játszani. Mint mondta, jól kiegészítették egymást, és Babos jó tanácsokat adott neki. Kitért rá, hogy a lassabb női szervákat szoknia kellett. Leszögezték: sokat jelentett számukra a magyar szurkolók támogatása.

„Telt ház előtt játszottunk, rengeteg magyar volt, és nagyon jó érzés volt, hogy a vegyes párosra ennyien kijöttek. Hisznek bennünk a szurkolók, hogy meg tudjuk nyerni a vegyes párost” – fejtette ki Fucsovics.

„Nálam nem kérdés, hogy tudunk nyerni”

- tette hozzá Babos.

A kettős kedden lép pályára a nyolcaddöntőben magyar idő szerint 6 órától a másodikként rangsorolt Nicole Melichar, Bruno Soares amerikai, brazil duó ellen. Előtte Babosra még egy mérkőzés vár Kristina Mladenovic oldalán: a Raquel Atawo, Katarina Srebotnik amerikai, szlovén páros elleni negyeddöntő.

Borítókép: Fucsovics Márton. Fotó: WILLIAM WEST / AFP

Ezek is érdekelhetik