karate-vb

2018.11.05. 12:42

Érmekért utaznak a vb-re a magyar karatésok

A szakvezetés több érem megszerzésére is képesnek tartja a magyar csapatot a keddtől vasárnapig tartó madridi karate-világbajnokságon. A sportág 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozását megelőző utolsó vb-n Magyarországot az épeknél tíz, a paraversenyekben négy sportoló képviseli.

A viadalon 140 ország több mint 1200 versenyzője indul.

Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke szerint elsősorban Tadissi Martialtól, Hárspataki Gábortól és Molnár Dánieltől várható kiemelkedő eredmény az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beszámító vb-n. Mindhárman többször is dobogóra állhattak idén a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria – kisebbfajta világbajnokságokkal felérő – állomásain, legutóbb október közepén éppen az olimpia helyszínén, Tokióban.

„Van három sportolónk, akik az elmúlt időszakban a nehéz körülmények ellenére is bebizonyították, hogy súlycsoportjuk legszűkebb élmezőnyébe tartoznak” – idézte a sportági szövetség honlapja Mészáros Jánost.

„Ütőképes csapattal indulunk a világbajnokságon, nem úgy megyünk, ki, hogy hátha valami összejön” – jelentette ki Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

„Tadissi Martial két éve ezüstérmes volt a vb-n, Hárspataki Gábor az idei Karate1 sorozat érmei mellett az Európa-bajnokságon is ezüstérmet tudott nyerni, Molnár Dániel pedig kézsérülése után dobogóra állhatott Tokióban. Ennél a három fiúnál egyszerűen nem lehet azt mondani, hogy nem éremesélyesek” – fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy Bartha Nikola, Molnár Réka és György Dániel, illetve a katás Nagy Botond és Sterck Laura egy jó sorsolással egyaránt képes lehet helyezést elérni, míg a fiatal Fehér Péternél és Czagány Dóránál még inkább a tapasztalatszerzés a cél.

A para-karate vb-n magyar részről az idei Eb-n is szerepelt négy versenyző indul. Közülük Csatári János második, Dobos Réka pedig harmadik lett Újvidéken.

A magyar vb-indulók:

Kata (formagyakorlat):

férfiak: Nagy Botond

nők: Sterck Laura

Kumite (küzdelem):

férfiak:

60 kg: Fehér Péter

67 kg: Tadissi Martial

75 kg: Hárspataki Gábor

84 kg: György Dániel

+84 kg: Molnár Dániel

nők:

55 kg: Molnár Réka

61 kg: Czagány Dóra

+68 kg: Bartha Nikola

para-karate:

Dobos Réka (kerekesszékes)

Molnár Zsolt (kerekesszékes)

Csatári János (tanulásban akadályozott)

Kárpáti Petra (tanulásban akadályozott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!