Európa-liga

2018.09.20. 20:50

Vereséggel kezdett a Vidi FC

A magyar csapat 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszovtól a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában, csütörtökön a Groupama Arénában.

Budapest, 2018. szeptember 20. A székesfehérvári Marko Scepovic és Dzjanyisz Poljakov, a fehérorosz csapat játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC - BATE Boriszov mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar bajnok Jasse Tuominen gólja nyomán az első félidő derekán hátrányba került, a fehérorosz csapat a hajrában Jegor Filipenko találatával biztosította be a három pont megszerzését.

Európa-liga csoportkör, L csoport, 1. forduló:

Vidi FC – BATE Boriszov (fehérorosz) 0-2 (0-1)

Groupama Aréna, 14 726 néző, v.: Kristoffersen (dán)

gólszerzők: Tuominen (27.), Filipenko (85.)

sárga lap: Stopira (13.), Milanov (30.), illetve Milunovic (36.), Filipovic (51., 90+4.), Cserbiszkij (90+2.)

piros lap: Filipovic (90+4.)

Vidi FC:

Tujvel – Fiola (Hodzic 64.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov (Berecz 78.) – Kovács I., Milanov (Hangya 75.) – M. Scepovic

BATE:

Cserbiszkij – Poljakov, Milunovic, Filipenko, Filipovic – Baga, Jablonszkij, Dragun – Ivanic (Gordejcsuk 67.), Tuominen (Szkavis 61.), Sztaszevics (Volodko 88.)

Hat év szünet után szerepel újra magyar csapat az Európa-liga csoportkörében és ismételten a székesfehérvári gárda érdekelt a második számú európai kupasorozatban. A 2012/13-as idényben a Vidi – két győzelemmel és négy vereséggel – a belga Genk és a svájci Basel mögött, a portugál Sporting Lisboát megelőzve csoportja harmadik helyén zárt.

Abból az együttesből mostanra hárman maradtak hírmondónak, Paulo Vinícius, Stopira és Kovács István, ők mindannyian a kezdőcsapatban kaptak helyet. Ugyanakkor hiányzott sérülés miatt a kezdőkapus Kovácsik Ádám, az eltiltott Huszti Szabolcs és a pályafutását hirtelen befejező szerb Danko Lazovic.

A magyar bajnok kezdett aktívabban, a több labdabirtoklás mellett azonban csak távoli lövésekig jutott. Az első vendéghelyzetre a 25. percig kellett várni, ekkor Mirko Ivanic lövését öklözte ki magabiztosan Tomas Tujvel. Két perc múlva már ő is tehetetlen volt: egy szép kiugratást követően Jasse Tuominen passzolt éles szögből a hazai kapuba.

A Vidi hátrányba kerülve nagyobb sebességre kapcsolt, Kovács István két alkalommal is nagy helyzetbe került, de először rosszul célzott, majd Gyenyisz Cserbiszkij védett nagyot.

A második félidőben továbbra is nagy akarattal, de sok hibával játszott a hazai csapat, míg a BATE kényelmesen őrizte előnyét. Marko Nikolic cserékkel próbálta frissíteni kissé hitehagyott csapatát, de továbbra is nagyon pontatlanul futballozott a Vidi.

A fehéroroszok a 85. percben döntötték el a három pont sorsát, amikor egy szabadrúgást Jegor Filipenko bólintott a hazai kapuba. Az utolsó másodpercekben Alekszandr Filipovic kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a BATE, de ennek már nem volt jelentősége.

A csoport másik mérkőzésén a Chelsea 1-0-ra győzött a görög PAOK vendégeként.

A székesfehérvári együttes legközelebb két hét múlva Londonban, a Stamford Bridge-en lép pályára.

A Vidi FC négyesében a Chelsea 1-0-ra győzött a görög PAOK otthonában. A győztes találatot Willian szerezte a 7. percben.

A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev Kleinheisler László csapatát, az Asztanát fogadta. Mindkét magyar válogatott játékos végig pályán volt a 2-2-es döntetlennel zárult összecsapáson.

Szántó Tamás térdsérülése miatt kihagyta együttese, a Rapid Wien hazai találkozóját a G csoportban, ám a bécsiek nélküle is elbírtak a Szpartak Moszkvával.

Borítókép: A székesfehérvári Marko Scepovic és Dzjanyisz Poljakov, a fehérorosz csapat játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC – BATE Boriszov mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 20-án.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!