Atlétika

2018.08.06. 16:49

Halász Bence döntős az Eb-n

A fiatal sportoló bejutott a kalapácsvetés keddi fináléjába a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Berlin, 2018. augusztus 6. Halász Bence versenyez a kalapácsvetés selejtezõjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. Halász a döntõbe jutott. (MTI/EPA/Christian Bruna)

A szombathelyiek junior világ- és U23-as Európa-bajnok versenyzője az első selejtezőcsoportban szerepelt, ezzel a számmal kezdődött a kontinensbajnokság. A kalapácsvetőknek szinte a kongó Olimpiai Stadionban kellett dobniuk az előnapon – az Eb első hivatalos napja a kedd lesz -, a nézők csak lassan szállingóztak, az újságírók többsége is ezen a napon érkezett, az ülésrenddel még nem is készültek el a szervezők. A kalapácsvető ketrecre ugyan némi árnyékot vetett a nézőtér feletti tető, de a versenyzőknek a több mint 30 fokos meleggel, s a tűző nappal is meg kellett küzdeniük.

A selejtezőszint 76 méter volt, illetve a legjobb 12 folytathatta a fináléban.

A 21 éves Halász Bence, aki idén érte el 79,57 méteres egyéni csúcsát, elsőre azonnal a szintet jelző sárga vonalon túlra dobta a szert,

s 76,81 méterrel a mezőnyből elsőként teljesítette a fináléhoz szükséges eredményt.

„Jól ment a mozgás a bemelegítésnél, lazának éreztem magam, de amikor szólítottak, azért megremegett a lábam”

- nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence.

Hozzátette: képesnek érezte magát, hogy elsőre megdobja a szintet, de félt, nehogy „elstresszelje”.

„Nekem a selejtező mindig nehezebb, ez a nagyobb teher. A döntő majd egy más verseny lesz” – mondta a Dobó SE nehézatlétája, aki 79,57-es eredményével a negyedik a nevezettek között.

Mint a Nemzeti Sport írja, Halász Bence mellett Pásztor Bence a selejtező B-csoportjában indul majd, neki a 75.74-es legjobbját kell megjavítania a fináléba kerüléshez.

A 33 fős magyar csapatból hétfőn még öten érdekeltek.

Borítókép: Halász Bence versenyez a kalapácsvetés selejtezőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án.

Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!